2024/04/19

 

ATIDEDAMAS REIKALAVIMAS TURGAVIEČIŲ MĖSOS PREKYBININKAMS PILDYTI ELEKTRONINIUS ŽURNALUS

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Lietuvoje ruošiantis keisti prekybos turgavietėse taisykles, žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas turgaviečių ir viešųjų prekybos vietų mėsos prekybininkams reikalavimą privalomai pildyti elektroninius apskaitos žurnalus atidėjo iki 2024 m. sausio 1 d.

Elektroninis apskaitos žurnalas skirtas turgavietėje ar viešoje prekybos vietoje parduodamos, paliekamos saugoti ir per prekybos dieną nurašytos (išsivežtos) mėsos, jos produktų kiekio ir gautų pajamų kasdienei apskaitai vykdyti.

Pagal anksčiau patvirtintą žemės ūkio ministro įsakymą, nuo balandžio 1 d. elektroninį apskaitos žurnalą būtų privalėję pildyti visi turgaviečių ir viešųjų prekybos vietų prekiautojai, prekiaujantys šviežia mėsa, mėsos gaminiais, paukštiena, paukštienos gaminiais, taip pat ir tie, kurie naudoja kasos aparatus.

Žemės ūkio ministerija 2021 metais pasiūlė Vyriausybei iš esmės peržiūrėti prekių apskaitos turgavietėse klausimą. Ministerija teigė, kad dauguma turgavietėse žemės ūkio ir maisto produktais prekiaujančiųjų yra asmenys, dirbantys pagal verslo liudijimus arba pagal Valstybinės mokesčių inspekcijos išduotas pažymas, todėl šių asmenų parduodamų turguje produktų kiekinę apskaitą turėtų reglamentuoti Finansų ministerija.

Planuojama, kad iki šių metų pabaigos bus peržiūrėtos ir patvirtintos naujos redakcijos Prekybos žemės ūkio ir maisto produktais turgavietėse darbo taisyklės.

Iki to laiko prekiautojai duomenis apie į turgavietę ar viešąją prekybos vietą atsivežtą, parduotą, paliekamą saugoti ir nurašytą ar išsivežtą mėsą, mėsos produktus, paukštieną ir paukštienos produktus gali pateikti popieriniame apskaitos žurnale arba elektroniniame žurnale.

Žemės ūkio ministerijos inf.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video