2024/04/25

 

KAIP VALYTI AUTOMOBILIO SALONĄ?

Artėjant šiltiesiems metų mėnesiams, dauguma vairuotojų puola daryti tvarką savo automobilyje. Juk vis dažniau pasirodantys saulės spinduliai pabrėžia ant panelės nusėdusius dulkių sluoksnius. Automobilio salono valymas, nors ir nemažai laiko pareikalaujanti, bet saldžius darbo vaisius atnešanti patirtis. Tad kaip tinkamai išvalyti ir sutvarkyti automobilio saloną?

Žinokite, kas yra efektyvus automobilio tvarkymas

Kiekvienas automobilio valymas turėtų prasidėti vienu ypač paprastu žingsniu. Tai yra pašalinių daiktų pašalinimas. Toliau seka grindinių kilimėlių išėmimas, iškratymas ir išsiurbimas. Dažnu atveju tai galioja medžiaginiams kilimėliams. Kalbant apie guminius kilimėlius, juos reguliariai reiktų ir kruopščiai išplauti. Tuomet pravartu kibti į salono tvarkymą, pasitelkiant dulkių siurblį. Tai nemažai kruopštumo ir laiko pareikalaujanti dalis. Normalu, jog įprastinis dulkių siurblio antgalis paprasčiausiai nepasieks visų automobilio kampelių. Vietoms po sėdyne, smulkiems tarpeliams, prie kurių sunkiau prieiti, pasitelkite smulkųjį antgalį. Būtinai atsižvelkite ir į savo salono pamušalo tipą. Nors odiniai paviršiai ir valosi greičiau, būkite atsargūs ir pasirinkite tokius antgalius, kurie yra minkštais šereliais ir negali sugadinti salono paviršiaus. Be to, svarbu nepamiršti, jog naudojant bet kokią valymo priemonę, būtina perskaityti visą pateiktą informaciją, tikslingai vykdyti nurodymus.

Stenkitės palaikyti tvarkymosi reguliarumą

Tam, kad nereikėtų atėjus pavasariui ar vasarai dejuoti dėl netvarkos automobilyje, būtina jame švarą palaikyti visus metus. Jei į salono medžiagą įsigėrė koks nors skystis ir vizualiai susiformavo dėmė, geriau nedelskite. Dėmių valikliai staiga ištikus nelaimei yra geriausia išeitis. Pralaukus ilgą laiko tarpą ir staiga sugalvojus panaikinti dėmę neretai susiduriama su paprastu faktu – dėmė neišnyksta. Žinoma, visada atminkite, jog prieš pradedant naudoti bet kokią priemonę, ją reikia ištestuoti ant mažo medžiagos plotelio. Taip užtikrinama, kad valiklis nepadarys dar didesnės žalos automobilio salonui. Svarbiausia greitai ir proaktyviai reaguoti į staigius nutikimus, o kitais atvejais pasitikėti reguliarumu. Dažnai valoma panelė, oro ventiliacijos grotelės, prasiurbiamas automobilio salonas ir išvalyti kilimėliai užtikrins bendrą tvarkos vaizdą.

Atminkite, kada pravartu kreiptis į specialistus

Išlaikyti puikią automobilio būklę nėra labai paprasta. Kartais reikalinga kompiuterinė autodiagnostika, padedanti paruošti automobilį techninei apžiūrai, o kartais pravartus yra ir cheminis valymas, kuris leidžia atkurti tokį transporto priemonės vaizdą, kurio jau ilgai nematėme. Visgi, dažnam vairuotojui kyla klausimas – kada tikrai apsimoka savo automobilio valymą patikėti profesionalams? Juk gal įmanoma kažką nuveikti pačiam? Natūralu, jog automobilio saloną galima plauti ir patiems. Tai rekomenduojama daryti tik šiltuoju metų laiku, kai automobilio pamušalai gali išdžiūti. Deja, tačiau vis dažniau pastebima, kad nežinant, ko tiksliai imtis, automobilių savininkai tik pablogina situaciją padidindami dėmių plotus, suintensyvindami kvapus, kuriuos bandė išnaikinti. Jei nesate užtikrinti, jog pavyks išspręsti kurią nors nešvaros problemą patiems, geriau palikite jos eliminavimą srities specialistams.

Markets Rats inf. ir nuotrauka

Užs. Nr.330

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video