2024/04/25

 

ŠIMTAMETĖS PATARIMAS: DAUG JUDĖTI IR PRASTAI VALGYTI

Bronė Keršulienė su artimaisiais per jubiliejinės sukakties šventę. Petro Keršulio nuotrauka

Visai neseniai, vasario 12 dieną, Didžprūdžių kaimo gyventoja Bronė Keršulienė minėjo gražų 100 metų jubiliejų.

Šiuo metu šimtametė apsistojusi pas sūnų Joną ir jo žmoną Zitą Keršulius Panevėžyje, todėl susitikti nepavyko. Sudėtinga būtų buvę pasikalbėti ir telefonu, nes Bronės klausa jau prasta, tad apie mamą, anytą sutiko papasakoti artimiausi žmonės.

Jurga BANIONIENĖ

Į miestą – tik trumpam

Bronės marti Zita Keršulienė sakė, kad pas juos į Panevėžį šimtametė atvažiuoja žiemomis. Vos tik orai sušyla, skuba atgal į Didžprūdžius.

„Pavasarį abu su mano vyru išvažiuoja į kaimą, vienos nepaliekame, būna dviese. Močiutė mėgsta į kiemą išeiti, pasivaikšto, darželį apeina, apžiūri, labai mėgsta gėles“, – kalbėjo pašnekovė.

Su sūnumis Jonu (stovi) ir Petru.
Petro Keršulio nuotrauka

Anot Z. Keršulienės, įkalbėti senolę šaltuoju metu keltis į miestą nebuvo sudėtinga. Pati matė, kad sunku pasikūrenti krosnį ir malkomis pasirūpinti.

„Bet iškart pasakė, kad važiuoja pas mus tik žiemai, jei sveikata leis, grįš į Didžprūdžius. Taip ir planuojame, o kaip bus, matysime, nieko negali žinoti. Ir mes mėgstame kaime būti, turime šiltnamį. Mama dar savarankiška, protinga, viskuo domisi, viską nori žinoti. Jau manęs klausia, ar pasėjau pomidorus, paprikas.

Plačiau skaitykite vasario 28 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video