2024/04/25

 

ŠUNŲ MAISTAS: KOKIA MĖSOS DIETA BUS GERIAUSIA?

Gyvūnų parduotuvėse galite rasti daugybę maisto variantų. Peržiūrėkite šį gidą ir sužinokite, kokia mėsa bus geriausia būtent jūsų keturkojui!

Kodėl gyvūno dietoje svarbi mėsa?

Ar norite savo šuniui išrinkti tinkamiausią maistą? Tada svarbu nepamiršti, kad dažniausiai geras šunų maistas prasideda nuo kokybiškos mėsos. Prieš aptariant geriausias mėsos dietas, verta sužinoti, kodėl jūsų keturkojui tiks ir patiks būtent šis maistas.

Visų pirma, mėsa yra puikus baltymų šaltinis, o tai yra viena iš svarbiausių dietos dalių kiekvienam gyvūnui (žinoma, jeigu veterinaras nenusprendė kitaip dėl specifinių gyvūno sveikatos problemų). Tinkamas baltymų kiekis taip pat turi teigiamos įtakos gyvūno imuninei sistemai, antikūniams, hormonams bei bendrai jo savijautai. 

Žinoma, tai nereiškia, kad baltymai yra vienintelė svarbi mitybos dalis, tačiau tai bus gera pradžia, jeigu norite gyvūnui pasiūlyti geresnės kokybės maistą. 

Taigi, kokias mėsos dietas verta rinktis? Šiame gide aptarsime tris populiariausius pasirinkimus – jautieną, vištieną, kiaulieną.

Jautiena – universalus pasirinkimas jūsų gyvūnui

Jautiena yra vienas iš dažniausiai pasirenkamų variantų, kai pirkėjai nori atrasti kokybišką baltymų šaltinį. 

Kodėl ir kada verta gyvūnui pirkti maistą su jautiena? Visų pirma, jautiena turi ganėtinai neutralų skonį, todėl dažnai patinka net ir išrankiausiems keturkojams. Jeigu kitos maisto alternatyvos turėjo nepatinkantį skonį, jautiena dažniausiai yra ganėtinai saugus pasirinkimas. 

Taip pat svarbu nepamiršti, kad jautiena turi ir nemažai naudingų maisto medžiagų. Pavyzdžiui, su šiuo maistu jūsų gyvūnas gaus ne tik baltymų, bet ir geležies, cinko, vitamino B12, taip pat vitamino B3 ir naudingo B6, todėl tai bus puikus pasirinkimas iš jums patinkančios gyvūnėlių parduotuvės.  

Nors tokia mėsa kartais gali turėti daugiau riebalų, tai irgi yra itin svarbi jūsų gyvūno dietos dalis, kuris pagerins ne tik jo kailį, bet ir bendrą savijautą bei suteiks daugiau energijos. 

Vištiena – mažiau riebalų ir daugiau baltymų

Ar jūsų šuo labiau mėgsta vištieną? Tai yra puikus baltymų šaltinis, kuris turi mažiau riebalų nei daugelis kitų alternatyvų. 

Kodėl verta rinktis būtent šią mėsą? Visų pirma, dažnai tai yra pigiau nei jautiena, todėl tai puikiai tiks tiems pirkėjams, kurie nori tokiam maistui skirti šiek tiek mažesnį biudžetą. Tokia mėsa turi ir daugybę kitų privalumų – vištiena turi vitamino B3 ir vitamino B6 bei daug fosforo bei kitų naudingų medžiagų, kurios turės teigiamos įtakos gyvūno sveikatai.

Kiauliena – kada verta rinktis?

Gyvūnų maisto diskusijoje negalima pamiršti ir kiaulienos. Ši mėsa dažniausiai turi panašiai baltymų kaip ir jautiena, tačiau turi daugiau riebalų. Nors ir negalima paneigti, kad tinkamai subalansuotai mitybai tikrai yra svarbu riebalai, yra keli variantai, kai reikėtų to šiek tiek vengti. 

Pavyzdžiui, kiauliena dažniausiai nėra rekomenduojama, jeigu šuo yra ganėtinai senas arba neaktyvus, nes tada gyvūnas gali priaugti per daug svorio. Žinoma, jeigu maistas yra perkamas ganėtinai aktyviam keturkojui, tikrai nereikėtų bijoti šios alternatyvos – kiauliena turi daug B vitaminų, geležies, cinko, fosforo. 

Ar norite gyvūnui išrinkti tinkamiausią baltymų šaltinį? Tada pasižymėkite šiuos patarimus ir taip atraskite geriausią variantą!

WhitePress inf. ir nuotraukos

Užs. Nr.251

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video