2024/05/08

 

DAIKTAI AUTOMOBILYJE – LENGVAS GROBIS

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Ne tik Kupiškio, bet ir aplinkiniuose rajonuose pastaruoju metu sparčiai daugėja vagysčių iš automobilių, išdaužus stiklą.

Policijos pareigūnai dar kartą primena nepalikti automobiliuose jokių vertingų daiktų (rankinių, piniginių, telefonų, kompiuterių, įrankių ir kt.), nes vagims tai labai lengvas grobis.

Automobilį visada užrakinkite, net ir palikdami jį trumpam laikui. Prieš nueidami, visada patikrinkite, ar užrakinote automobilį, ar nieko vertingo jame nepalikote. Nestatykite transporto priemonės nuošalioje vietoje, stenkitės jį statyti apšviestoje, gerai matomoje vietoje.

Jokiu būdu, net ir trumpam laikui, nepalikite automobilio raktų automobilio viduje, jo variklio užvedimo spynelėje ar kur nors kitur.

Jeigu yra galimybė, savo daiktus palikite rakinamoje, aptvertoje teritorijoje. Jeigu nebūnate kieme, daiktus užrakinkite garaže, įneškite į namus, nepalikite jų be priežiūros net ir trumpam laikui, ypač tamsiu paros metu.

Kuo plačiau apšvieskite teritoriją, kurioje laikote brangius daiktus, kieme įsirenkite nuo judesio įsijungiančius žibintus. Norėdami sutaupyti, naudokite saulės baterija įkraunamus žibintus, juos naudokite patekimo į kiemą ir namų teritoriją vietoms apšviesti.

Jeigu yra galimybė, teritorijoje įsirenkite vaizdo stebėjimo kameras, matomoje vietoje pritvirtinkite ženklus, kad teritorija yra stebima vaizdo kameromis.

Nepalikite transporto priemonių ar jų priedų ir kitos technikos ten, kur retai lankotės, taip pat nuošaliose vietose, kur teritorijos niekas nemato.

Jeigu išvykstate ilgesniam laikui, paprašykite kaimynų, kad jie prižiūrėtų Jūsų namus, atkreiptų dėmesį į aplinką, Jūsų teritorijoje ir netoliese vaikštančius įtartinus asmenis, esančius automobilius.

Jeigu turite sodybų, sodų, kuriuose lankotės retai, nelaikykite juose vertingų daiktų, kuriuos būtų lengva paimti. Pasirūpinkite kokybiška rakinimo sistema, sandariai uždarykite langus, teritoriją kuo labiau apšvieskite.

Burkitės į saugios kaimynystės grupes, palaikykite gerus santykius su kaimynais, stebėkite aplinką. Saugių kaimynysčių naudojamos nusikaltimų prevencinės priemonės sumažina galimybę nusikaltėliui įvykdyti nusikaltimą.

Stebėkite aplinką, nebūkite abejingi kito nelaimei. Pastebėję įtartinų asmenų, automobilių, apie tai informuokite policijos pareigūnus, užsirašykite automobilių valstybinius numerius, įsidėmėkite asmens bruožus. Įspėkite kaimynus, jeigu jų teritorijoje matote, ką nors įtartina.

Padarykite viską, kad apsaugotumėte savo turtą.

Parengta pagal Kupiškio RPK inf.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video