2024/03/28

 

GABRIELĖS PETKEVIČAITĖS-BITĖS ATMINIMO MEDALIS – KRAŠTIEČIUI

Laureatas Jurgis Usinavičius, tikroji pavardė Napalys (kitur Napaleonas) Augulis, gimė Pimpičkų vienkiemyje, Skapiškio valsčiuje, Kupiškio rajone, valstiečių Alfonso Augulio ir Kazimieros Šoblinskaitės šeimoje. Virgilijaus Usinavičiaus nuotrauka

Vasario 14 dieną per Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medalio „Tarnaukite Lietuvai“ kandidatų vertinimo komisijos posėdį apsvarstyti pateikti kandidatai ir slaptu balsavimu išrinkti 2023 metų Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medalio „Tarnaukite Lietuvai“ laureatai.

Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medalis skiriamas siekiant skatinti Lietuvos visuomenę ir užsienio lietuvių bendruomenę neatlygintinai dirbti valstybės labui ir jos gerovei, reikšti ir įgyvendinti pozityvias idėjas, brandinančias visuomenės pilietiškumą, tautinę savimonę ir kultūrinį sąmoningumą.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Už aktualią publicistiką

Šiemet į kiekvieną iš penkių nominacijų atrinkta po keturis kandidatus.

Tarp Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medalio „Tarnaukite Lietuvai“ nominantų yra ir kraštietis rašytojas Jurgis Usinavičius.

Jam šis medalis kartu su dar trimis nominantais – Vytautu Mykolu Almaniu, Joana Viga Čiplyte ir Danutė Mukiene – atiteko už visuomeniškai aktualią publicistiką, ugdančią tautiškumą ir dvasines vertybes.

Plačiau skaitykite vasario 18 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Medalio autorius – skulptorius Alfridas Pajuodis. Lrs.lt nuotrauka
Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video