2024/04/25

 

NE VIENAM ŽENKLUI – EMOCIŠKAI NELENGVA DIENA

Jurgos Banionienės nuotrauka

Vasario 16-oji – Lietuvos valstybės atkūrimo diena.

1918 metų vasario 16 dieną dvidešimties narių Lietuvos Taryba pasirašė Nepriklausomybės atkūrimo aktą.

Jame teigiama, kad Lietuvos Taryba „skelbia atstatanti nepriklausomą, demokratiniais pamatais sutvarkytą Lietuvos valstybę su sostine Vilniuje ir tą valstybę atskirianti nuo visų valstybinių ryšių, kurie yra buvę su kitomis tautomis“.

Dokumentas pasirašytas Vilniuje, Pilies g. 26. Šiuo metu čia veikia Signatarų namų muziejus – Lietuvos nacionalinio muziejaus filialas.

HOROSKOPAS vasario 16 d.

AVINAS. Emociškai nelengva diena. Bus kiek lengviau, jeigu nesate įsipareigoję dalyvauti viešame renginyje ar kažką organizuoti. Visgi šiandien svarbu imtis kažkokios naudingos veiklos.

JAUTIS. Galite pademonstruoti ambicijas, griežtą vertybinę poziciją, tačiau kaip tik dėl to galite būti nesuprasti. Neeskaluokite įtampos nors tokioje srityje, kurioje galima ir reikia jos išvengti.

DVYNIAI. Ideologiniai, istoriniai, psichologiniai dalykai taps įdomesni, svarbesni. Jeigu gilinsitės, galite atrasti naują prasmę, pakeisti požiūrį. Galbūt vykite į viešą teminį renginį.

VĖŽYS. Šiandien galite neišvengti emociškai, psichologiškai sunkių pokalbių ar minčių, prisiminimų. Jausitės žymiai geriau, jeigu nepatirsite savo antrosios pusės, artimųjų spaudimo, priekaištų.

LIŪTAS. Žmonės, su kurais teks bendrauti, tikriausiai rodys nepasitenkinimą, piktai reaguos į jūsų nuomonę, oponavimą. Tinkama diena ūkiniams darbams, bet nekokia sveikatai.

MERGELĖ. Nerimo gali sukelti vaiko, mylimo žmogaus, augintinio arba jūsų sveikata. Jeigu planavote kokią nors pramogą, išvyką į renginį ar talką, regis, teks koreguoti planus.

SVARSTYKLĖS. Šeima, artimieji užims visą jūsų dėmesį. Nebūtinai tuo džiaugsitės, nes mikroklimatas namuose neatrodys šiltas. Prireiks kantrybės bendraujant su vaikais.

SKORPIONAS. Pokalbiai su artimaisiais gerokai išvargins. Regis, bus daug temų, kuriomis nesusikalbate, nors žodžiai ir liejasi fontanu.

ŠAULYS. Regis, kiek per daug kalbėsite apie augančias kainas, kitų žmonių pajamas, naudą ir pan. Tokiu atveju geros nuotaikos pristigsite. Verčiau paskaitykite vertingą knygą, padiskutuokite apie istoriją, filosofiją ar kt.

OŽIARAGIS. Emociškai nelengva diena. Regis, būsite kažkuo labai susirūpinę. Skaičiuosite galimą naudą, žalą ir pan. Pasistenkite, kad jūsų pozityvumo neužgniaužtų šykštumas.

VANDENIS. Gali pasireikšti peršalimo simptomai, rimto nuovargio ar net depresijos požymiai. Nederėtų pernelyg savęs alinti sudėtingais pokalbiais, perteklinėmis pareigomis.

ŽUVYS. Regis, teks kažkuo pasirūpinti, galbūt ligoniu ar senyvu asmeniu. Būsite linkę teikti labdarą. Galbūt patys sulauksite pagalbos iš visuomenės, pažįstamų asmenų.

ELTA

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video