2024/04/19

 

JAV GYNYBOS SEKRETORIUS: REMDAMI UKRAINĄ ESAME KAIP NIEKAD VIENINGI

Lloydas Austinas kalbėjo į susitikimą pakviesto Ukrainos gynybos ministro Oleksijaus Reznikovo pašonėje. EPA-ELTA nuotrauka

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas, antradienį kalbėdamas Briuselyje vykstančio NATO šalių gynybos ministrų susitikimo kuluaruose, pareiškė, kad, remdamos Ukrainą, Aljanso šalys yra kaip niekad vieningos, praneša BBC.

Diplomatas tikino, kad Putino invazija tapo iššūkiu visam pasauliui. Tačiau jis pažymėjo, kad Ukrainos draugai nesusvyravo ir dėl šios priežasties ukrainiečiai „laimėjo mūšius dėl Kyjivo, Charkivo ir Chersono“. Ll. Austinas pažadėjo, kad NATO ir toliau teiks Ukrainai „nepalaužiamą paramą“, tačiau pažymėjo, jog „dar yra daug ką nuveikti“.

Pasak JAV gynybos sekretoriaus, NATO šalys iki šiol yra perdavusios Ukrainai dešimčių milijardų dolerių vertės paramos. Ll. Austinas atkreipė dėmesį į pastaruoju metu inicijuotas Ukrainos karių mokymų programas ir kartu akcentavo, kad Aljanso misija yra ne tik tiekti įrangą, o ir užtikrinti „ilgalaikius pajėgumus“.

Politikas kalbėjo apie būtinybę Ukrainai išlaikyti pagreitį kare ir pridūrė, kad Kremlius vis dar tikisi, jog galimų NATO dvejonių akivaizdoje galės tiesiog „išlaukti“. Tačiau Ll. Austinas pabrėžė, kad, praėjus jau beveik metams nuo Rusijos visapusiškos invazijos pradžios, „esame kaip niekad vieningi“.

Kaip jau skelbta, antradienį Briuselyje prasideda dvi dienas truksiantis NATO šalių gynybos ministrų susitikimas. Jo metu, be kitų temų, bus kalbamasi apie paramą Rusijos užpultai Ukrainai, Aljanso siekį atkurti savo senkančias ginklų ir amunicijos atsargas bei padidinti povandeninės infrastruktūros apsaugą.

Ll. Austinas kalbėjo į susitikimą pakviesto Ukrainos gynybos ministro Oleksijaus Reznikovo pašonėje.

Lina Linkevičiūtė (ELTA)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video