2024/04/27

 

VASARIO 11-OJI: KAS MINIMA IR ASTROLOGIJA

Unsplash nuotrauka

Vasario 11-oji – Pasaulinė ligonių diena. Europos skubios pagalbos telefono numerio 112 diena. Tarptautinė moterų ir mergaičių moksle diena.

Pasaulinė ligonių diena minima tą pačią dieną, kai katalikų Bažnyčia mini ligonių globėjos Lurdo Mergelės Marijos dieną. 1992 m. ligonių dieną įvedė popiežius Jonas Paulius II. Ji buvo švenčiama Lurde, ten, kur XIX amžiaus pabaigoje apsireiškė Mergelė Marija.

2009 m. Europos Komisija, Europos Parlamentas ir Europos Taryba oficialiai paskelbė vasario 11-ąją Europos skubios pagalbos telefono numerio 112 diena. Būtent vasario 11-oji numerio 112 dienai pažymėti pasirinkta neatsitiktinai, vienuoliktosios dienos ir vasario – antrojo metų mėnesio – skaitmenys sudaro seką 112, daugelio siejamą su skubios pagalbos išsikvietimo numeriu. Ši diena skirta priminti visuomenei apie bendrą numerį 112 ir galimybę juo išsikviesti skubią pagalbą.

Vasario 11-oji – Tarptautinė moterų ir mergaičių moksle diena. Europos Sąjungos valstybėse 60 proc. visų mokslininkų ir inžinierių yra vyrai ir tik 40 proc. – moterys. Lietuvoje net 58 proc. mokslininkų ir inžinierių yra moterys. Tai didžiausia dalis tarp visų Europos Sąjungos valstybių.

HOROSKOPAS vasario 11 d.

AVINAS. Šiandien bus itin vertinamas išorinis įvaizdis, materialinis turtingumas. Galbūt artimiesiems teks aiškintis dėl neracionalių išlaidų, padaryto nuostolio ar pan. Gali kilti ūpas apsitvarkyti namus. To ir imkitės.

JAUTIS. Šiandien nesėdėkite be naudingos veiklos, kitaip prisigalvosite sąmokslo teorijų arba išprovokuosite ilgalaikę įtampą santykiuose su jums svarbiais žmonėmis. Užsiimkite ūkiniais, praktiniais reikalais, o laisvalaikio planus derinkite su partneriu.

DVYNIAI. Galite išgirsti gandų apie asmenį, kuriam esate neabejingi. Galbūt tai paskatins dar labiau juo domėtis. Labiau rūpinkitės vaikais, augintiniais. Venkite besaikio išlaidavimo.

VĖŽYS. Jeigu santykiai su artimiausiais žmonėmis yra darnūs, tuomet visur jausitės gerai. Regis, norėsis pasiraitoti rankoves ir pasidarbuoti namuose, ūkyje. Venkite konfliktinių situacijų.

LIŪTAS. Emocine prasme diena nebus itin maloni. Teks nemažai bendrauti su draugais, giminaičiais. Pasistenkite išvengti nesusipratimų, nesubtilių diskusijų. Jei kažkur važiuosite, būkite budrūs prie vairo.

MERGELĖ. Šiandien kils noras nudžiuginti save ir artimuosius kokia nors miela smulkmena. Visgi bus sunku įtikti tiems, kuriuos labiausiai mylite. Saugokite vaikus.

SVARSTYKLĖS. Pasireikš nuotaikų kaita ir tai atsispindės kontaktuose. Su vienais bendrausite mandagiai ir maloniai, su kitais – nervingai. Aktualūs gali būti nuosavybės, reikalai. Galbūt dėl jų nelabai sutarsite su artimaisiais.

SKORPIONAS. Šiandien neapsikraukite jokiais sunkiais darbais. Labiau tiktų užsiimti menine veikla, puoselėti grožį, gilintis į informaciją, kaupti žinias – tai išties nenuvils.

ŠAULYS. Apie kažką susimąstyti ar prisiminti ankstesnius laikus privers pažįstamo žmogaus žinia, pasiūlymas. Jei visgi nedalyvausite šeimos ar draugų bendroje sumanytoje veikloje, sulauksite priekaištų. Saugokitės infekcijų.

OŽIARAGIS. Galimos nenumatytos aplinkybės, dėl kurių teks keisti kai kuriuos planus. Derėtų atsikratyti neigiamo požiūrio į gyvenimą ir kitus žmones. Pasitelkite kantrybę.

VANDENIS. Tie, kuriems reikia įtemptai pasimokyti, darykite tai iš pat ryto, nes vakare tą padaryti bus sunkiau. Jeigu šiandien sumanysite išvykti kur nors toliau, nepamirškite reikiamų dokumentų, telefono, įkroviklio ir kt. Kiek įmanoma, saugokitės infekcijų.

ŽUVYS. Galvodami apie esamą situaciją, būsite linkę šiek tiek nuleisti rankas. Turėtumėte labiau pasitikėti savimi. Bendraukite, domėkitės panašiomis patirtimis. Tai gali jums pasitarnauti sprendžiant opias problemas.

ELTA

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video