2024/04/26

 

POLICIJA APŽVELGĖ METUS IR PAGERBĖ AKTYVIAUSIUS VISUOMENĖS ATSTOVUS

Kupiškio etnografijos muziejuje pristatyta Kupiškio rajono policijos komisariato 2022 metų veiklos ataskaita. Veiklą apžvelgė viršininkas Gintautas Misiūnas (kairėje). Jurgos Banionienės nuotrauka

Vasario 2 dieną vyko Kupiškio rajono policijos komisariato 2022 m. veiklos pristatymo renginys. Policijos pareigūnai, savivaldos, bendruomenių atstovai, policijos bičiuliai, rėmėjai ir kiti svečiai šį kartą rinkosi į Kupiškio etnografijos muziejų. Apžvelgta kriminologinė situacija, kalbėta apie prioritetines 2023 metų veiklos kryptis. Apdovanota saugiausia seniūnija ir bendruomenė, pilietiškiausias rajono gyventojas, aktyviausi policijos rėmėjai.

Jurga BANIONIENĖ

Nusikalstamumo statistika

Kupiškio rajono policijos komisariato 2022 metų veiklą pristatė viršininkas Gintautas Misiūnas. Pasak jo, jei 2020 ir 2021 metais užregistruotų įvykių policijos registruojamų įvykių registre skaičius buvo išaugęs, tai 2022 metais stebimos tam tikros mažėjimo tendencijos.

Pranešimai, į kuriuos reaguoja pareigūnai, skirstomi į keturias kategorijas – A, B, C ir D. „Didžiąją liūto dalį, per 2 tūkst. registruotų įvykių, policijos registruojamų įvykių registre sudaro C kategorijos įvykiai, gana nemažai – A kategorijos įvykių, taip pat B“, – sakė G. Misiūnas.

Per praėjusius metus sumažėjo registruotų nusikalstamų veikų, mažėjimas sudarė beveik 14 proc. Panaši situacija ir kaimyniniuose Pasvalio, Biržų rajonuose.

Stebimos registruotų nusikalstamų veikų akivaizdžios mažėjimo tendencijos ne tik pernai, bet ir per pastaruosius penkerius metus. Pasak Kupiškio rajono policijos komisariato viršininko, tai galėjo lemti keletas dalykų – ir privatų, ir įstaigų, įmonių turtą pradėta saugoti daug aktyviau, naudojama daug techninių priemonių, užtikrinant saugumą, nemažai lemia ir gyventojų skaičiaus pokyčiai.

Didžiąją dalį registruojamų nusikalstamų veikų sudarė smurtas artimoje aplinkoje, antroje vietoje – vagystės, trečioje – neblaivūs vairuotojai, taip pat viešose vietose ir gatvėse registruotos nusikalstamos veikos.

Plačiau skaitykite vasario 7 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video