2024/04/25

 

LINŲ DIENĄ NERIZIKUOKITE

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Vasario 3-ioji – šv. Blažiejus; Linų diena.

Blažiejus (316 m.) buvo vyskupas ir kankinys. Nuteistas mirti padarė stebuklą – pagydė žuvies ašaka užspringusį vaiką. Dėl šio stebuklo Blažiejaus globos šaukiamasi nuo gerklės ligų.

Vasario 3-iąją lietuviai nuo seno šventino linus. Pašventinti linai buvo dedami ant aukuro ir prašoma gero derliaus. Šventinta linų sruoga rišdavo kaklą ir tikėdavo, kad tai gelbsti persišaldžius gerklę. Atėjus krikščionybei senoji lietuvių šventė sutapatinta su šv. Blažiejaus varduvėmis. Linai pradėti šventinti bažnyčiose.

HOROSKOPAS vasario 3 d.

AVINAS. Nors stengsitės būti optimistai, regis, neišvengsite nemalonių netikėtumų. Galbūt teks aiškintis dėl nesutvarkytų reikalų, nuostolio, šeimos nario poelgio ar pan.

JAUTIS. Šiandien būsite linkę rizikingai elgtis ir tokiu savo nusiteikimu vienus erzinsite, kitus intriguosite. Galite gauti avantiūristišką pasiūlymą, kuriam nepajėgsite atsispirti. Pagalvokite apie galimas pasekmes.

DVYNIAI. Šiandien galimas prasmingas patyrimas. Jūsų dėmesio reikalaus žmonės, gal net jums tiesiogiai nepažįstami. Regis, kažkam ištiesite pagalbos ranką.

VĖŽYS. Būsite emocingi ir neramūs. Galite įsimylėti arba ką nors sužavėti. Galite sudaryti komercinę, draudimo ar tiekimo sutartį. Pasisaugokite sukčių ir apsukrių veikėjų, siūlančių keistas pasipelnymo schemas.

LIŪTAS. Prieštaringa diena. Viena vertus, džiaugsitės nusipelnytu atlygiu, komplimentais. Kita vertus, gali neraminti sveikata arba slapti kompromatai, apkalbos.

MERGELĖ. Būsite linkę rizikuoti, ir jums gali pasisekti, jeigu staiga supratote savo gyvenimo pašaukimą ar tikslą. Tik neapsirikite pasirinkdami rizikos objektą, kitaip kažkas gali jus pergudrauti. Atsargiai kelyje.

SVARSTYKLĖS. Galimi nenumatyti įvykiai, todėl svarbu vengti rizikos ir apsidrausti. Be to, jums siūlomos naujovės gali išmušti iš vėžių. Neskubėkite, pasitarkite, ar verta kišti galvą į mažai žinomą reikalą.

SKORPIONAS. Laiko arba išlaidų gali pareikalauti su mokslu, kelione, nepažįstamais žmonėmis susiję reikalai. Galbūt su įtampa lauksite tam tikrų rezultatų ar informacijos.

ŠAULYS. Ši diena tinkama finansinių reikalų tvarkymui. Pravartu rimčiau pasirūpinti švara, tvarka, higiena darbo vietoje bei namuose. Patikrinkite, ar tinkamai veikia technika, elektros įranga.

OŽIARAGIS. Gali kilti noras išlaidauti, įsigyti ką nors originalaus. Spontaniškai gali užsimegzti meilės intriga, kuri kai ką sugriaus. Iš artimos aplinkos žmonių bei tarpininkų galite gauti naudingų patarimų.

VANDENIS. Jus baugins nesėkmės, nuostolio galimybė ir tai trukdys pasiryžti norimai reformai ar pan. Visgi galimas netikėtumas, kuris išmuš jus iš pusiausvyros ir privers rizikuoti.

ŽUVYS. Galite sulaukti neplanuotų svečių ar pasiūlymų. Regis, sustiprės jūsų kūrybinės galios, nestokosite azarto. Visgi jums teks kontroliuoti savo pomėgius bei norus, kitaip negalėsite įgyvendinti to, ką numatėte. Venkite rizikos kelyje.

ELTA

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video