2024/03/29

 

Į KĄ ATSIŽVELGTI RENKANTIS VALTĮ ŽVEJYBAI?

bausa.lt nuotrauka

Jei esate žvejybos entuziastas, žinote, kad norint turėti gerą žvejybos patirtį, būtina turėti tinkamą valtį. Rinkoje yra daug įvairių valčių tipų, todėl gali būti sunku nuspręsti, kuris iš jų jums tinka. Šiame straipsnyje aptarsime pagrindinius veiksnius, į kuriuos reikia atsižvelgti renkantis žvejybos valtį. Taip pat pateiksime keletą patarimų, kurie palengvins procesą! Pirmasis sprendimas renkantis svajonių žvejybos valtį yra nuspręsti, kuris tipas geriausiai atitinka jūsų poreikius.

Įprasti žvejybos laivų tipai

Universalios žvejybos valtys – šios valtys siūlo daugybę funkcijų ir gali būti naudojamos įvairioms žvejybos rūšims. Paprastai jie turi didesnius denius, keletą gyvatukų, daug meškerių saugyklų ir kt. Pontoninės valtys – tai puikiai tinka tiems, kurie nori žvejoti su draugais ar šeima, nes juose yra daug sėdimos vietos ir vietos keliems meškeriotojams. Be pontoninių laivų erdvės privalumų, stačiakampė forma leidžia visiems keleiviams lengvai žvejoti iš skirtingų denio vietų. Centrinės konsolės valtys – Centrinės konsolės valtys puikiai tinka aistringiems meškeriotojams. Įdėję kapitono valdiklius valties centre, galite lengvai mesti meškerę bet kuria kryptimi, nesijaudindami dėl kliūčių. Baidarės –  yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori apžiūrėti upes, ežerus ir tvenkinius intymesnėje aplinkoje. Lengvi ir lengvai laikomi, todėl puikiai tinka savaitgalio kelionėms ar dienoms prie vandens. Aliumininės žvejybos valtys – nors aliuminio valtys gali nesuteikti patogiausios patirties, jos yra labai patvarios ir lengvai prižiūrimos. Jos taip pat yra finansiškai daugumai prieinamos, nei kitos valtys.

Kiekvienas žvejybos laivo tipas turi savo privalumų ir trūkumų, tačiau norint gauti geriausią žvejybos patirtį, daug malonumo priklauso nuo įtrauktų valties funkcijų. Pirkdami valtis žvejybai, atkreipkite dėmesį į šiuos dalykus:

Meškerių laikikliai

Laikikliai leidžia lengviau laikyti meškerių kotus tvarkingus ir saugius, kai esate ant vandens. Tai užtikrina, kad perjungdami stulpus neprarasite brangios įrangos ir nesugadinsite masalo. Nors jie jokiu būdu nėra būtini, jie gali padaryti jūsų laiką ant vandens labiau atpalaiduojančią ir padėti jums retkarčiais nelaikyti lazdos.

Kuro talpos

Degalų talpa yra svarbus veiksnys, į kurį reikia atsižvelgti renkantis žvejybos valtį. Norite įsitikinti, kad kelionei turite pakankamai degalų, o taip pat neturėsite papildomo svorio papildomų dujų balionėlių pavidalu.

Saugojimo vietos

Ieškokite valčių, kuriose būtų pakankamai vietos visoms savo reikmenų dėžėms, aušintuvams ir kitiems reikalingiems daiktams. Daugumoje valčių yra skyriai ir spintelės, be to, specialiai žvejybos įrankiams skirtos vietos.

bausa.lt inf.

Užs. Nr.104

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video