2024/04/19

 

BIBLIOTEKŲ NAUJOVĖ – KNYGOMATAI

Šios bibliotekos direktorius Algirdas Venckus sakė, kad yra pastatytas knygomatas ir suaugusiems skaitytojams. Čia jie galės pasiimti knygas ir neužsukę į biblioteką. Kol kas vyksta abiejų įrenginių instaliavimo, prijungimo darbai, ir knygomatai dar neveikia. Autorės nuotrauka

Prie Kupiškio viešosios bibliotekos stovi ne tik knygų grąžinimo dėžė, bet ir knygomatas. Tai naujas įrenginys. Kam jis skirtas, pasidomėjome Kupiškio viešojoje bibliotekoje.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Šios bibliotekos direktorius Algirdas Venckus sakė, kad tokie knygomatai bus įrengti ir kituose apskrities rajonuose.

Tai Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos projektas, kuris skatins paauglius ir jaunimą skaityti, ugdys jų socialinius įgūdžius. Jie skaitys tam tikra tema knygas, kurias bus galima atsisiųsti per knygomatą. Bus skatinami tarpusavyje keistis tomis knygomis, žaisti, atsakinėti į klausimus apie perskaitytas knygas.

Bus sukurta mobili programėlė „Draugoteka“, kurioje vyks virtualus žaidimas, o jo užduotis projekto dalyviams padės atlikti informacija, rasta specialiai parinktose knygose, kurias vaikai gaus per knygomatus.

„Daugiau apie šį projektą papasakosime, kai bus pradėtas įgyvendinti. Sausio pabaigoje vyks bibliotekos darbuotojų mokymai. Knygomatas dar neveikia. Kada pradės veikti, tiksliai negaliu pasakyti. Šis projektas turėtų vykti penkerius metus. Vėliau knygomatu galės naudotis ne tik projekte dalyvaujantys mokiniai“, – kalbėjo pašnekovas.

Mokiniams skirtas knygomatas jau stovi prie Kupiškio viešosios bibliotekos. Autorės nuotrauka

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video