2024/04/27

 

PACIENTAI UŽ LANKSTESNĘ TVARKĄ

Rengiamasi keisti prisirašymo pas šeimos gydytoją tvarką. Sveikatos apsaugos ministerija taip teigia mažinsianti eiles. ELTOS nuotrauka

Sveikatos apsaugos ministerija rengia naują prisirašymo prie šeimos gydytojo tvarką. Pagal ją numatoma, kad gyventojai galės šeimos gydytoją pasirinkti tik toje savivaldybėje, kurioje gyvena ir yra deklaravę savo gyvenamąją vietą. Šiuo metu dar galioja sena tvarka, pagal kurią šeimos gydytoją galima rinktis bet kokiame mieste ar rajone. Naujovės iniciatoriai tikisi, kad sugriežtinus galimybę pasirinkti šeimos gydytoją, pavyks sumažinti eiles pas šiuos medikus.

Kokia situacija Kupiškio rajone? Kaip naujus Sveikatos apsaugos ministerijos planus vertina medikai ir jų pacientai?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Vadovų nuomonė

Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro (PASPC) direktorė Elona Brinkaitė sakė, kad jos vadovaujamoje įstaigoje, įvedus naują pacientų prisirašymo pas šeimos gydytojus tvarką, niekas neturėtų keistis.

Šiandien prie šios įstaigos yra per 8000 prisirašiusių draustų socialiniu draudimu pacientų.

Dirba 8 šeimos gydytojai ir vienas vidaus ligų gydytojas. Kiekvienas gydytojas turi suformuotą savo apylinkę. Koks turėtų būti pacientų skaičius, nurodo PASP paslaugų teikimo organizavimo tvarka, kurią ruošiamasi keisti.

Šiuo metu Kupiškio PASPC pas šeimos gydytojus pacientai laukia įvairiai, bet vidutiniškai patenka pas gydytoją iki 2 savaičių nuo registracijos dienos. Įstaiga turi ir prisirašiusių pacientų iš kitų rajonų.

Plačiau skaitykite sausio 10 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4,60 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video