2024/04/26

 

LAUKO KOMBINEZONAI KŪDIKIAMS: PIRKĖJO VADOVAS

smelinukas.lt nuotrauka

Kūdikių kombinezonai visame pasaulyje vertinami kaip vieni geriausių kūdikių drabužių. Kodėl? Pirmiausia, dėl to, kad dengia visą kūną ir neleidžia mažyliui sušalti, neleidžia žvarbiam vėjui perpūsti mažylio kūno dalių. Antra, dėl to, kad yra itin patogūs dėvėti – puikiai priglundantys, nevaržantys mažylio judesių. Trečia, tėveliai gali būti ramūs dėl mažylio komforto, nes kombinezonai kūdikiams dažniausiai siuvami iš aukštos kokybės medžiagos, kuri patogi dėvėti, neperšlampanti ir maloni pačiam kūdikiui. Žinodami tokius kombinezono privalumus, tėveliai nedvejodami ieško jų įsigyti ir… Niekada nesigaili, jei pavyksta nupirkti gerą, kokybišką drabužį savo mažyliui.

Lauko kombinezonų neįmanoma supainioti su jokiu kitu lauko drabužiu.  Kombinezonas – vientisas drabužis, visiškai dengiantis kūdikio kūną, dažniausiai turi įsiūtą užtrauktuką, sagutes arba spaustukus, kurie eina beveik per visą kombinezono ilgį (dažnai būna nuo kaklo iki klynuko). Taigi, jei ieškote šiltų kūdikių rūbelių ar jaukios naujagimių aprangos, kombinezonas pateisins lūkesčius!

Kalbant apie kombinezonus kūdikiams, reikėtų pasakyti, kad jie yra vienas iš šiltesnių variantų (ypač tie, kurie yra specialiai pašiltinti), palyginti su kitais kūdikių drabužiais, todėl puikiai tinka šaltesniam metų laikui. Taip pat yra ir vasarinių kombinezonų, kurie puikiai tinka šiltesnėmis dienomis arba bet kada, kai norite savo mažylį aprengti patogiai. Jeigu nežinote, kuris bus tinkamiausias kuriam metų laikui – ne problema. Jeigu užsuksite į vaikiškų prekių parduotuvę  smelinukas.lt, drabužėlio aprašyme bus aiškiai nurodyta, ar jis tinkamiausias žiemai, rudeniui, ar pavasariui. Bet prieš pirkdami lauko kombinezoną, susipažinkite su naudinga žinoti informacija.

Storas drabužis ne visada pakankamai šiltas drabužis

Yra tėvelių, kurie savo mažyliams stengiasi nupirkti kuo storesnių lauko drabužių, nes tiki, kad kuo storesnis, tuo šiltesnis. Tačiau šiuolaikiniai lauko drabužių gamintojai stengiasi pasiūti kuo plonesnius, tačiau maksimaliai šildančius drabužius. Ne išimtis ir lauko kombinezonai kūdikiams. Dauguma jų yra gana ploni, lengvi, nevaržantys judesių ir puikiai šildantys, saugantys mažylio kūną nuo vėjo ar šalčio. Kombinezonai siuvami iš įvairių medžiagų ar jų derinių, tačiau tokių, kurie užtikrina ir patogumą, ir šilumą.

Neperšlampantis ir neperpučiamas lauko drabužis – būtinas mažylio spintoje

Naujų modelių lauko kombinezonai kūdikiams yra siuvami iš tokio audinio, kuris neperšlampa ir yra neperpučiamas žvarbaus vėjo. Tokie gamtos reiškiniai kaip vėjas ar lietus yra pavojingi mažylių sveikatai, todėl mažylius būtina apsaugoti, aprengiant juos tinkamais drabužiais. Šalčio ir vėjo patekimo galimybę dar labiau sumažina kokybiškas kombinezono užsegimas – tad atkreipkite į jį dėmesį prieš pirkdami kombinezoną.

Beje, vandeniui atspari medžiaga, iš kurios pasiūtas kombinezonas, užtikrina mažylio komfortą, net jeigu vaikas stipriai sušlampa – per kokybišką drabužį drėgmė nepersigers iki vaiko apatinių drabužių ir neturės sąlyčio su oda. Kai kurie gamintojai, kurių drabužius galima rasti elektroninėje vaikiškų prekių parduotuvėje „Smėlinukas“, siūlo tokius lauko kombinezonus, kurie nuo savęs lengvai atstumia ne tik vandenį, bet ir purvą, o tai reiškia, kad tėvams nereikės kaskart grįžus iš lauko drabužių dėti į skalbimo mašiną – užteks juos tiesiog nuvalyti.

Tinkamas kombinezono dydis – gerai pasirinkto drabužio garantas

Atrodo, suprantama, kad kombinezonas turi būti tinkamo dydžio. Niekas nesiginčija, kad negalima pirkti per mažo kombinezono – kūdikis į jį paprasčiausiai netilps arba jaus diskomfortą, t. y. kombinezonas spaus, varžys ir kels mažyliui erzulį. Kitaip yra su didesnių dydžių kombinezonu. Tėveliai kartais yra linkę nupirkti didesnį drabužį, kad mažylis jį galėtų kuo ilgiau dėvėti, kad jis tiktų keliems sezonams. Tai irgi klaidingas sprendimas. Lauko kombinezono atveju toks pasirinkimas naudos neduos, nes  lauko apranga pirmiausia turi būti patogi ir nevaržyti vaiko judesių, kombinezonas turi priglusti prie kūno, jis negali kabėti, būti per didelis ar per platus, nes neatliks savo pagrindinės funkcijos. Per didelis kombinezonas mažyliui smuks – jam ne tik bus sunku judėti, tačiau ir sukaitimo tikimybė padidės. Vaikiškų prekių parduotuvės kūrėjai rekomenduoja – lauko drabužis gali būti keliais centimetrais didesnis, tačiau tikrai ne keliais dydžiais.

Tai, ką perskaitėte šiame straipsnyje, yra svarbūs kriterijai renkantis lauko kombinezoną kūdikiui. Jei informacijos nepakanka, visuomet galite perskaityti drabužio aprašymą ar pasikonsultuoti su pardavėjais. Užsukite į elektroninę vaikiškų prekių parduotuvę www.smelinukas.lt ir neabejotinai atrasite tai, kas idealiai tiks jūsų mažyliui kiekvieno sezono metu.

smelinukas.lt informacija

Užs. Nr. 50

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video