2024/04/27

 

TRIJŲ KARALIŲ DIENĄ NORĖSIS JAUKUMO

ELTOS nuotrauka

Sausio 6 d. horoskopas

Saulės grįžimo šventės baigdavosi sausio 6-ąją, kai diena pailgėdavo „per vieną gaidžio žingsnį“. Šią šventę krikščionys sutapatino su Trijų Karalių švente. Šią dieną baigiasi ir kalėdinis laikotarpis.

Senovės Graikijoje tokia šventė sutapo su misterijomis Eleuse, į kurias atvykdavo romėnų imperatoriai ir atveždavo gimusiam Dionizui ir graikams dovanų. Krikščionys vietoj tos šventės įvedė Kristų aplankiusių Trijų Karalių šventę. Iš čia atsirado paprotys sausio 6-ąją persirenginėti Trimis Karaliais. Su krikščionybe tas paprotys atėjo į Lietuvą, tačiau buvo susipynęs su tradiciniais žiemos šventės užbaigimo elementais.

Krikščionybės laikais paplito paprotys ant durų bažnyčioje pašventinta kreida parašyti pirmąsias trijų karalių vardų raides: K+M+B (Kasparas, Merkelis, Baltazaras). Kiekvienam karaliui skirtas kryželis prieš jo vardą reiškia išminčiaus šventumą. Pačioje pradžioje kryželiai būdavo rašomi virš kiekvienos raidės, taip sujungiant kryžių ir karūną.

Vėliau žmonės ėmė ženklinti savo namų durų staktas, tikėdami, kad užrašius šias raides namai bus apsaugoti nuo piktųjų dvasių.

Trijų Karalių dieną simboliškai užgesinamos ir Kalėdų eglės miestų aikštės, nupuošiamos eglutės namuose.

AVINAS. Šiandien nesinorės niekur eiti iš jaukių namų. Jei tik įmanoma, iš namų ir dirbti mėginsite. Regis, artimieji džiaugsis jūsų rūpesčiu ir buvimu šalia. 

JAUTIS. Šiandien labiau nei įprastai jus domins giminaičių, draugų, gal net kaimynų reikalai. Tikėtini susitikimai. Socialiniame tinkle užmegsite naują pažintį. Vakare galite vykti į renginį. 

DVYNIAI. Geriausias pasirinkimas šiandien būtų vidinė ramybė, jauki aplinka. Jums reikia tokio komforto, kad pailsėtų kūnas ir siela. Tuomet ir svarbūs sprendimai ateis tarsi savaime.

VĖŽYS. Pirmoje dienos pusėje jūsų emocionalumas bus tarsi varomoji jėga, tačiau vėliau pradėsite jaustis šiek tiek kitaip. Imsite labiau pastebėti negatyvius dalykus, jausti savigraužą. Nuotaiką gali pakelti draugiškas pokalbis su bendraminčiu.

LIŪTAS. Jei tik galite, šiandien atsiribokite nuo aktyvios veiklos, šurmulio, rizikų sveikatai. Jums reikia atkurti vidinę harmoniją, pailsėti. Gali būti, kad teks kreiptis į medicinos arba socialinę įstaigą.

MERGELĖ. Aktualiu klausimu šiandien jums padės draugai ar nepažįstami žmonės. Regis, paaiškės, kad neliksite vieniši mūšio lauke, jei šiuo metu teks patirti išbandymą, ieškoti palaikymo.

SVARSTYKLĖS. Jeigu dirbate politikos srityje ar administruojate kokią įstaigą, apie savaitgalį galvoti dar neteks. Turėsite rimtai padirbėti ir nevengti atsakomybės. Kitokios veiklos leis greičiau „persijungti“ į laisvalaikio planus.

SKORPIONAS. Jei tik galite, šiandien mielai imsitės kitokios veiklos nei įprastinė. Regis, domėsitės geopolitika, kelionių pasiūlymais, mokymų kursais, parodomis ir kt. Galbūt kur nors išvyksite. Noriai bendrausite su užsieniečiais.

ŠAULYS. Šiandien, sutvarkę finansinius formalumus, galėsite labiau atsipalaiduoti savaitgalį. Niekur nepabėgsite nuo pareigų, jos tik kaupsis, todėl verčiau įveikite problemas nedelsdami. O įkvėpimo savaime padaugės bedirbant.

OŽIARAGIS. Šiandien aktualiausi reikalai bus susiję su gyvenimo partneriu, mylimu žmogumi, vaikais. Su jais ir dėl jų galite daug padaryti. Ir fortūna nusišypsos, jeigu jos šypsenos jums išties šiuo metu labai reikia.

VANDENIS. Tai diena, kai turėtų labiau parūpti sveikata, ekologija, labdaringi projektai, socialinės paslaugos. Jeigu patys nesergate, noriai rūpinsitės tais, kurie serga ar kažko labai stokoja.

ŽUVYS. Dar ne savaitgalis, bet jausitės tarsi jau galite atsipalaiduoti ir pramogauti. Mielai džiuginsite vaikus ir patinkančius asmenis savo žaismingumu, šmaikščiais pasisakymais.

Karolina Konopackienė (ELTA)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video