2024/04/20

 

AMBULATORINĖ SLAUGA NAMUOSE – IR SAVAITGALIAIS

Apie galimybes gauti ambulatorines slaugos paslaugas namuose papasakojo Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro direktoriaus pavaduotoja medicinai Laura Polikevičienė. Autorės nuotrauka

Siekdamas užtikrinti slaugos paslaugų tęstinumą, patenkinti paciento slaugos poreikius namų sąlygomis, Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centras teikia licencijuojamas asmens sveikatos priežiūros paslaugas paciento gyvenamojoje vietoje.

Nuo 2023 metų laukia tam tikros naujovės. Plačiau jas pakomentavo laikinoji įstaigos vadovė, direktoriaus pavaduotoja medicinai Laura Polikevičienė.

Jurga BANIONIENĖ

Ilgiau

Pašnekovė teigė, kad ambulatorinės slaugos paslaugos namuose vykdomos seniai, bet atsiras tam tikrų pokyčių – ambulatorinė slauga namuose nuo 2023 metų turės būti teikiama ne tik darbo dienomis, bet ir savaitgaliais. Ilgėja ir paslaugų teikimo laikas – jas bus galima gauti nuo 8 iki 20 val.

„Tai labai reikalinga žmonėms, slaugos paslaugas, kurias buvo galima teikti tik medicinos įstaigoje, dabar galima atlikti namuose. Ambulatorinės slaugos priežiūros namuose tikslas yra patenkinti paciento slaugos poreikius namų sąlygomis, skatinti paciento savirūpą, padėti jį prižiūrinčiam artimajam, kad visi nesijaustų izoliuoti nuo socialinės aplinkos. Žmonėms labai svarbi informacija, kuri susijusi su jų sveikata, galimomis komplikacijomis, tolimesniu gydymu ir sveikimu po hospitalizacijos.

Ambulatorines slaugos paslaugas namuose galime teikti asmenims gavę siuntimą iš šeimos gydytojo ir tik tiems, kurie yra prisirašę prie mūsų įstaigos. Pagal Slaugos poreikio vertinimo klausimyną, įvertinama sveikatos būklė ir nustatomas mažas, vidutinis ar didelis ambulatorinių sveikatos paslaugų namuose poreikis.

Taip pat slaugos paslaugas nuo 2023 metų galės gauti asmenys po suteiktų dienos chirurgijos paslaugų, kai išlieka sutrikęs gebėjimas savarankiškai rūpintis savo asmeniniu gyvenimu ir reikalinga pooperacinė slauga namuose.
Paslaugas teikia specialistų komanda – bendrosios praktikos slaugytojas, slaugytojo padėjėjas, kineziterapeutas ir socialinis darbuotojas“, – pasakojo L. Polikevičienė.

Plačiau skaitykite gruodžio 29 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video