2024/04/27

 

PAJUSTI KALĖDŲ DVASIĄ

Kol lietuviai ginčijasi, kurio miesto eglė gražesnė, skaičiuoja, kiek tūkstančių ir net šimtų tūkstančių išleista jos puošybai, latviams, atrodo, tai nė motais.

Neringa BUTKEVIČIŪTĖ

Rygos Domo aikštėje pastatyta žaliaskarė žavi savo paprastumu. Aplink ją po dvejų pandemijos metų vėl veikia kalėdinė mugė, kuri, regis, yra pagrindinis akcentas. Karštas punšas, vynas, čia pat kepamos dešrelės, verdamas plovas ir daugybė kitų karštų patiekalų lyg magnetas traukia įsijungti į šventinį šurmulį.
Pagalvota ir apie vaikus. Daug džiaugsmo suteikia aptvarėlyje šieną rupšnojančios avys. Smagu nusileisti nuo nedidelio kalnelio Domo katedros pašonėje, o patys mažiausieji sukasi karuselėje.
Nepamiršti ir tie, kurie atėjo pajusti adventinę rimtį. Domo katedroje kasdien vyksta 20 minučių vargonų muzikos koncertai. Nors bilietų kaina 10 eurų, tačiau išgirsti vienų geriausių Europoje vargonų skambesio norinčių žmonių netrūksta.

Šiais metais yra ir naujovių. Kiekvieną vakarą vyksta kalėdinų giesmių ir dainų koncertai. Juos atlieka Latvijos vaikų ir suaugusių meno kolektyvai, pavieniai atlikėjai.
Vaikščiodamas po Rygą gali pastebėti, kad miestą puošia tos pačios kalėdinės dekoracijos, kurias kasmet papildo keli nauji akcentai. Vienas jų šiais metais – nuo Operos teatro kitapus Rygos kanalo šviečiantis mėnulis. Vakarais juo pasigrožėti ateina daug žmonių.

Laikraščio „Kupiškėnų mintys“ prenumerata 2023 metams ir – dovanos! SPAUSK ČIA

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video