2024/04/23

 

ŠVENTINĖ POPIETĖ PREZIDENTŪROJE

Kupiškėnų delegacija – Subačiaus gimnazijos mokinys Pijus Kokanauskas (kairėje), Povilo Matulionio progimnazijos mokinė Unė Banionytė, Alizavos pagrindinės mokyklos mokinė Aistė Baltrūnaitė, Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Irena Mockuvienė su pirmąja šalies pora. Kupiškio rajono savivaldybės administracijos nuotrauka

Gruodžio 21 dieną Kupiškio rajono mokiniai važiavo į Lietuvos Respublikos Prezidento rūmus. Ši išvyka – tai padėka už prisidėjimą prie pirmosios šalies ponios inicijuotos kalėdinių žaisliukų kūrimo akcijos „Namų jaukumas“.

Jurga BANIONIENĖ

Į prezidentūrą rajono mokiniai vyko jau antrą kartą. Kalėdinės eglutės įžiebimo šventėje lapkričio 26 dieną dalyvavo Povilo Matulionio progimnazijos ir jos skyriaus Šepetos Almos Adamkienės mokyklos-daugiafunkcio centro mokiniai, prisidėję prie prezidentūros eglės puošimo ir darę namukus iš vilnos. Jie atkeliavo iš 60 šalies savivaldybių.

Gruodžio 21 dieną vykusioje šventinėje popietėje dalyvavo daugiau nei 200 vaikų su lydinčiais asmenimis. Visi klausėsi etnomuzikologės Loretos Sungailienės pasakojimo apie advento ir šv. Kalėdų papročius, mokėsi dainuoti liaudies dainas su folkloro ansamblio „Virvytė“ grupe, stebėjo tradicinius būrimus ir minė mįsles. Smagiu akcentu tapo ėjimas rateliu ir liaudies žaidimai.

Prie akcijos „Namų jaukumas“, kurią inicijavo ponia D. Nausėdienė, prisijungė visos Lietuvos savivaldybės, taip pat keli šimtai bendruomenių ir organizacijų – mokyklos, dienos centrai, socialinių paslaugų centrai, senelių namai ir kitos įstaigos.

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Sugalvojot ką vešti i prezidenturą, pąčos žemiausios mokyklos mokinius ,kuriu burnose tik keiksažodžiai, , o gal Mockuvene norejo pasireklamuot , bet reikejo pagalvot rimčiau,o o ne pult prie šepetiškiu

Rekomenduojami video