2024/04/26

 

PACIENTŲ PAVĖŽĖJIMAS –  DAUG NEŽINIOS

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Gruodžio 16 dieną rajono meras Dainius Bardauskas dalyvavo nuotoliniame pasitarime su Sveikatos apsaugos ministerijos atstovais dėl Bandomojo pacientų pavėžėjimo projekto. Mero pasiteiravome, kokie klausimai buvo aptarti, ar jau paaiškėjo, kad Kupiškis dalyvaus šiame projekte.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Šiame pasitarime dalyvavo šalies savivaldybės, kurios yra pareiškusios norą dalyvauti Bandomajame pacientų pavėžėjimo projekte, taip pat tų savivaldybių ligoninės, socialinių paslaugų centrai.
Pasak D. Bardausko, vyko apsikeitimas nuomonėmis. Dar daug kas neaišku dėl to projekto. Ministerijos atstovai bandė atsakyti į būsimų šio projekto dalyvių klausimus, bet stigo konkretumo.

„Neaišku, ar veiks tas modelis, ar jis yra tinkamas. Tuo aš abejoju. Žinoma, idėja gera, bet kaip ji bus įgyvendinama, negavome konkrečių atsakymų. Kažin, ar nuo 2024 metų visoje Lietuvoje bus pradėtas pacientų pavėžėjimas. Gali daug priklausyti ir nuo to, kaip pavyks bandomasis projektas. Mes esame padavę paraišką dalyvauti Bandomajame pacientų pavėžėjimo projekte. Žinau, kad Panevėžio apskrityje tik Pasvalio rajono savivaldybė nepareiškė noro dalyvauti tame projekte“, – sakė meras.

Plačiau skaitykite gruodžio 22 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Laikraščio „Kupiškėnų mintys“ prenumerata 2023 metams ir – dovanos! SPAUSK ČIA

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video