2024/04/25

 

KALĖDINIAI VAKARĖLIAI – KAS ŠVĘS, KAS PRAMOGAUS

Pixabay nuotrauka

Artėjančios šventės – proga susiburti į draugę ne tik artimiesiems. Jos paminimos ir įmonių, įstaigų kolektyvuose. Ar šiemet, pandemijai pasitraukus, organizuojamos bendros šventės? Ar darbdaviai šiuo sudėtingu laikotarpiu linkę taupyti, ar nudžiugins savo darbuotojus kalėdinėmis dovanomis, premijomis?

Jurga BANIONIENĖ

Tradicijos neturi

UAB „Slavita“ direktoriaus pavaduotojas Paulius Pranckūnas teigė, kad tradicija visus įmonės darbuotojus pakviesti į kalėdinį vakarėlį nėra susiformavusi.

„Darbuotojų labai daug, 172, sudėtinga būtų visus suburti. Antras dalykas – metų pabaiga mums sudėtingiausias laikotarpis, būna daugiausia užsakymų, prieš šventes baldai labai perkami, aišku, šie metai nėra tokie kaip praeiti, jaučiamas sumažėjimas“, – pasakojo P. Pranckūnas.

Tačiau įmonės darbuotojai nudžiuginami piniginėmis premijomis. „Taip norime žmones paskatinti ir motyvuoti. Ir saldumynų dovanojame“, – sakė pašnekovas.

Šventinę nuotaiką „Slavitos“ kolektyvas kelia ir puošdamas Kalėdų eglutę, puošia ir patį pastatą.

UAB „Durpeta“ personalo vadovė Kristina Valantonienė sakė, kad kiekvienas įmonės darbuotojas gavo simbolines kalėdines dovanas – savo žmones „Durpeta“ nudžiugino dovanų čekiais ir saldėsiais. Visiems nebus bendro kalėdinio vakarėlio.

„Tokio nebūdavo ir anksčiau. Seniau visi burdavomės kita – durpių gavybos sezono uždarymo proga, bet pandemija padarė savo. Šiemet kaip ir buvo tokių minčių, bet jo neorganizavome“, – tvirtino pašnekovė.

Plačiau skaitykite gruodžio 22 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Kalėdinis ar Naujametinis “balius“ darbovietėje yra nereikalingas dalykas ir atgyvena. Dažnai jis pavirsta tiesiog buitiniu girtuokliavimu, neblaiviomis kalbomis ir nederamais poelgiais. Darbdaviui tai gal ir pigesnis variantas. . Mėgstantys išgerti gal ir patenkinti, bet daugelis eina iš reikalo arba net ir nedalyvauja. Padorus atlyginimas už darbą ir pagarbūs santykiai darbe yra viskas, ko reikia.

Rekomenduojami video