2024/04/18

 

UŽDAROMAS VIENINTELIS RAJONO KNYGYNAS

Nuo sausio 1 dienos Kupiškio knygynas „Pegasas“ stabdo savo veiklą. Rajone tai buvo vienintelis knygynas, artimiausi – už kelių dešimčių kilometrų. Jurgitos Žiukaitės nuotrauka

Neseniai rašėme, kad duris užveria vienintelės kaimų parduotuvės. Deja, dėl sudėtingos finansinės situacijos nebepavyko išsilaikyti ir knygynui „Pegasas“. Nuo sausio 1 dienos jis uždaromas.

Jurga BANIONIENĖ

Priežasčių – daug
UAB „Amico“ vadovas Romualdas Dainius sakė, kad šis sprendimas nebuvo lengvas, deja, neišvengiamas.
„Tai lėmė finansinė padėtis, stipriai prisidėjo ir visi ribojimai dėl pandemijos. Po jų dar neatsigavus, prasidėjo energetikos krizė, tolygiai mažėjo apyvarta, o išlaidos augo. Jei visai atvirai kalbant, mes patys matome, kaip žmonės ateina pasikonsultuoti pas mus į knygyną ir patys pripažįsta, kad paskui eina į prekybos centrą nusipirkti knygų. Juk negalime vien iš konsultavimo gyventi. Laikėmės, kiek galėjome, bet jei dabar neuždarysime knygyno, ko gero, po metų reikėtų uždaryti ne tik Kupiškio, bet ir Biržų. Nesitikėjome, kad taip atsitiks, bet tiesiog nebepavežame, nebeturime nei vidinių rezervų dar bandyti, nei išorinių“, – teigė pašnekovas.

Plačiau skaitykite gruodžio 22 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Laikraščio „Kupiškėnų mintys“ prenumerata 2023 metams ir – dovanos! SPAUSK ČIA

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video