2024/04/18

 

KODĖL VAIKAMS SVARBU UŽSIIMTI SPORTU?

AlfaSteps nuotrauka

Sportas turi daug privalumų, ir tai ne tik fizinė nauda. Kalbant apie vaikus, sportavimas gali padėti susikurti įpročius ir naudą sveikatai, kurie išliks ilgai.  5–12 metų vaikai kiekvieną dieną turėtų sukaupti bent 60 minučių vidutinio ar intensyvaus fizinio aktyvumo. Dalis to įvyksta mokykloje kiekvieną dieną, tačiau svarbu atsiminti, kad kuo daugiau fizinės veiklos vaikai užsiims, tuo geriau.

Fizinė sporto nauda

Fizinis aktyvumas ir sportas turi daug naudos organizmui. Kai kurie iš šių privalumų yra padidėjęs širdies ir kraujagyslių sistemos tinkamumas, kaulų sveikata, sumažėjusi nutukimo rizika, geresnis miegas ir geresnė koordinacija bei pusiausvyra.Taip pat rekomenduojama sumažinti sėdimos veiklos, pavyzdžiui, televizoriaus ar kompiuterinių žaidimų, praleidžiamą laiką, kuris gali būti toks pat svarbus kaip ir fizinio aktyvumo didinimas. Tai gali padėti nustatyti laiko limitus savo vaikams, kai kalbama apie sėdimą veiklą.Taip pat, labai naudinga yra sporto programa ir mankšta vaikams su kineziterapeutu. Tad, ieškokite,kas teikia tokias paslaugas ir jūsų vaikas tikrai gaus tikrą naudą savo kūnui.

Išmokti svarbių gyvenimo įgūdžių

Užsiimti sportu svarbu ne tik fiziniam pasirengimui. Sportuoti dažnai reiškia būti komandos dalimi, o tai leidžia lavinti įgūdžius įvairiose srityse. Vaikai ne tik mokosi visų su sportu susijusių technikų, bet ir gali lavinti savo gyvenimo įgūdžius. Komandinis sportas skatina bendradarbiavimą ir dalijimąsi, atsparumą, tikslų siekimą ir santykių kūrimą. Mokymasis pralaimėti taip pat yra svarbus įgūdis, kuris dažnai atskleidžiamas sportuojant.

Sektinas pavyzdys

Tėvai gali paskatinti savo vaikus sportuoti įvairiais būdais, įskaitant vaidmenų modeliavimą. Tačiau ne tik tėvai ir globėjai yra sektinas pavyzdys vaikams. Vaikai dažnai tikisi, kad mokytojai, sporto treneriai ir priežiūros darbuotojai prieš ir po pamokų būtų įkvėpti ir padrąsinti, kai kalbama apie sportą.Išlikti aktyviam yra įgūdis visam gyvenimui. Aktyvūs vaikai labiau linkę tapti aktyviais suaugusiais, todėl skatinkite savo vaikus nuo pat mažens užsiimti fizine veikla ir sportuoti ir įsitikinkite, kad esate pavyzdžiu sportuojant.

Raskite savo komandą

Vaikai gali susirasti savo sporto komandą per vietinę mokyklą, sporto centrą, atostogų programą. Išbandydami įvairias sporto šakas, jūsų vaikas gali rasti sau tinkamą. Įsitikinkite, kad jūsų vaikas turi daug galimybių išbandyti veiklą prieš apsispręsdamas.

AlfaSteps informacija

Užs. Nr.1601

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video