2024/04/24

 

INFORMACIJA APIE DARBO UŽMOKESTĮ – TARSI ŠOKINĖJIMAS PER KALNIUKUS

Įstaigos ir institucijos viešai skelbti informaciją apie darbuotojų algas turi ne bet kaip, o pagal Vyriausybės nutarimu patvirtintą bendrųjų reikalavimų valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų interneto svetainėms aprašą. Pixabay nuotrauka

Jau ne pirmi metai valstybinės, savivaldybių institucijos ir įstaigos savo interneto svetainėje privalo skelbti ketvirčio vidutinį mėnesio darbo užmokestį. Peržiūrėjus Kupiškio rajone veikiančių minėtų įstaigų interneto svetaines, matyti, kad ne visos įstaigos laikosi galiojančių reikalavimų dėl darbo užmokesčio skelbimo. Atidžiau patyrinėjus, galima pastebėti įvairių atlyginimo svyravimų. Vienoje įstaigoje į viršų staigiai šovęs vienos pareigybės darbo įvertinimas sukėlė daug klausimų.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Kai kur informacija stringa

Sakoma, kad svetimų pinigų nereikia skaičiuoti. Vis dėlto pinigas labai slidus dalykas ir kita patarlė teigia, kad pinigus skaičiuoti reikia, net būtina, ypač valdiškus, kitaip sakant, biudžetinius, mokesčių mokėtojų.

Šį kartą pasižiūrėjome, kaip ši informacija skelbiama kai kuriose rajono švietimo ir kultūros įstaigose, Savivaldybėje.

Nesunku surasti informaciją apie darbo užmokestį rajono Savivaldybės, Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos, Kupiškio Povilo Matulionio progimnazijos, Kupiškio r. švietimo pagalbos tarnybos, Kupiškio rajono kūno kultūros ir sporto centro, Kupiškio kultūros centro, Kupiškio viešosios bibliotekos interneto svetainėse.
Kupiškio meno mokyklos svetainėje tik po ilgesnių ieškojimų ir pokalbio su šios įstaigos direktore Daiva Šakickiene irgi pavyko rasti visą informaciją apie darbo užmokestį. Šios mokyklos vadovė sakė, kad tie trikdžiai, matyt, buvo atsiradę dėl informacijos atnaujinimo.

Plačiau skaitykite gruodžio 17 d. „Kupiškėnų mintyse“


Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Įdomiai… žurnalistai patys jau nesugeba temų straipsniams sugalvot.

Rekomenduojami video