2024/04/20

 

KĄ REIKIA ŽINOTI APIE VERSLO RIZIKŲ VALDYMO PROCESĄ?

InnoForce nuotrauka

Ten, kur yra galimybė, yra ir rizika. Tad versle svarbiausia ne tik įžvelgti galimybes ir jomis naudotis, tačiau ir tinkamai įvertinti iš to kylančias rizikas. Tam tikrose srityse, kaip viešasis saugumas, tarptautinė prekyba ar finansai, rizikų valdymas yra vienas kertinių veiklos vykdymo elementų. Tiek viešojo sektoriaus įstaigoms ir organizacijoms, tiek privačioms įmonėms, rizikų valdyme praverčia įvairūs IT įrankiai.

InnoForce – kaip įmonė, teikianti kompleksines IT paslaugas ir modernius sprendimus, dalinasi įžvalgomis apie rizikų valdymo įrankius.

Skaitmenizuotais rizikų valdymo įrankiais naudojasi:

·       Nacionalinių finansų valdymo;

·       Tarptautinės prekybos valdymo;

·       Viešojo saugumo;

·       Muitinės tarnybų;

·       Pinigų fondų organizacijos ir ne tik.

Šie įrankiai leidžia greitai modeliuoti galimus scenarijus pagal vidinių ir išorinių veiksnių įtaką. Kadangi versle bei ekonomikoje vyksta nuolatiniai pasikeitimai bei atsiranda vis nauji iššūkiai, atsirandančios galimybės bei rizikos turi būti vertinamos labai individualiai.

Atlikti rizikų vertinimą rankiniu būdu yra labai daug laiko ir resursų kainuojantis procesas. Jis nėra efektyvus laiko ar sąnaudų atžvilgiu. Daug efektyviau yra naudoti aukšto našumo IT įrankius, kurie gali apdoroti daug duomenų, modeliuoti ateities situacijas, atlikti duomenų analizę realiu laiku. Tai taupo jūsų organizacijos išteklius bei laiką, o taip pat padeda valdyti rizikas efektyviausiu būdu.

Jeigu kalbame apie centralizuotą arba bendrą organizacijos bei institucijų veiklos strategavimą, ypač svarbu aiškiai suderinti situacijų traktavimą, pagrįsti taktiškai svarbių sprendimų priėmimą. Galėdami skaitine išraiška pamatuoti tam tikrų faktorių įtaką realiai situacijai, sumažiname neigiamą rizikos keliamą poveikį organizacijos ir/ar jai pavaldžių bei su ja susijusių subjektų veiklai.

Pavyzdžiui, nacionalinių finansų valdymo organizacijos gali tikslingiau daryti korekcijas prognozuojant, muitinės tarnybos gali apjungti reagavimą į riziką strateginiame organizacijos lygmenyje ir ne tik. Labai svarbu išskirti ir tai, jog rizikos valdymo sprendimai gali praversti labai plačiam privačių įmonių spektrui, pradedant finansų institucijomis, baigiant tarptautine prekyba užsiimančiomis bendrovėmis ir ne tik. Valdant riziką su automatizuotų ir skaitmenizuotų sprendimų pagalba sumažėja perteklinių administracinių rūpesčių kiekis!

InnoForce inf.

Užs.1578

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video