2024/04/25

 

PATVARŪS DRENAŽINIAI SIURBLIAI ĮVAIRIOMS REIKMĖMS

vandens-siurbliai.lt nuotrauka

Tas, kas bent kartą susidūrė su tokia problema, kaip užlietas rūsys, garažas ar kita patalpa, puikiai žino, koks nepamainomas įrenginys yra drenažinis siurblys. Šis siurblys puikiai pasitarnauja ir tada, kai iškyla būtinybė išvalyti įvairius vandens telkinius, talpas ar išpumpuoti lietaus vandenį iš jo surinkimo talpų bei latakų. Drenažiniai vandens siurbliai praverčia ir sodininkams bei daržininkas, nes ženkliai palengvina visus laistymo procesus, kai augalams vanduo yra „imamas“ iš tvenkinių, upių ar dirbtinių vandens šaltinių.

Kokius skysčius galima pumpuoti, panaudojant drenažinius siurblius?

Drenažiniai siurbliai yra sukurti efektyviam švaraus bei nelabai užteršto vandens, kurio sudėtyje nėra stambių kietųjų dalelių, pumpavimui. Šie siurbliai dažniausiai (jeigu gamintojas nenurodo kitaip) nėra sukurti taip, kad būtų pajėgūs pumpuoti stipriai įvairaus dydžio kietosiomis dalelėmis užterštus skysčius, todėl šio fakto ignoruoti tikrai nederėtų.

Drenažinių siurblių skirtumai

Drenažiniai siurbliai, pirmiausia, skiriasi savo montavimo ypatumais ir yra skirstomi į paviršinius bei panardinamus drenažinius siurblius. Šie siurbliai taip pat skiriasi tokiais parametrais, kaip galimas maksimalus slėgis (drenažinių siurblių maksimalus slėgis gali būti nuo 5 m iki 66 m), maksimalus našumas (galimas maksimalus našumas nuo 0,6 kub. m per valandą iki 90 kub. m. per valandą), taip pat drenažiniai siurbliai skiriasi savo galia, įtampa ir kt. parametrais. Drenažiniai siurbliai gali turėti smulkintuvą, kuris patikimai smulkina visas kietąsias daleles.

Ar drenažiniai siurbliai yra reiklūs priežiūrai?

Drenažiniai siurbliai pelnytai gali būti įvardijami įrenginiais, kurie iš savo savininkų nereikalauja jokio ypatingo dėmesio bei specialios priežiūros. Tinkamai eksploatuojami siurbliai nereikalauja ir papildomų investicijų, susijusių su šių įrenginių remonto darbais.

Į ką atkreipti dėmesį, renkantis drenažinius siurblius?

Paskirtis, siurblio rūšis bei tokie techniniai parametrai, kaip minėtas maksimalus našumas, slėgis bei galia, taip pat įtampa ir pan. yra pagrindiniai kriterijai, į kuriuos būtina atsižvelgti, norint išsirinkti tinkamą įrenginį, kuris idealiai atlieptų individualius poreikius bei tiktų konkrečiam projektui. Žinoma, patikimas gamintojas, siurblių gaminimui naudojantis patvarias bei kokybiškas medžiagas taip pat turėtų būti vertinamas, kaip svarbus kriterijus.

vandens-siurbliai.lt inf.

Užs. Nr. 1575

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video