2024/03/28

 

BENDRUOMENĘ SUBŪRĖ MOKYKLOS VARDADIENIS 

Povilo Matulionio apdovanojimų laimėtojai. Autorės nuotrauka

Kupiškio Povilo Matulionio progimnazija lapkričio 29–gruodžio 2 dienomis minėjo bendruomenės savaitę. Čia netrūko renginių ir vaikams, ir mokytojams, ir tėvams. Viską vainikavo penktadienį surengta mokyklos vardadienio šventė. Po dvejų metų pandeminės pertraukos tradiciškai pagerbti mokyklos bendruomenės nariai, garsinantys jos vardą šalyje, aktyvūs, puikiai besimokantys mokiniai. Įteikta ir Povilo Matulionio premija.

Jurga BANIONIENĖ

Į savo mokyklos vardadienio šventę prigužėjo pilnutėlė aktų salė. Šventinis renginys prasidėjo visiems drauge sugiedojus mokyklos himną. Tada parodyta kompozicija apie profesorių Povilą Matulionį.

Renginio vedėjai pabrėžė, kad mokykla didžiuojasi, jog yra pavadinta žymaus kraštiečio, Lietuvos miškininkystės mokslų pradininko vardu. Nuo 1996 metų, kai jis buvo suteiktas mokyklai, įsteigta ir P. Matulionio premija, į kurią gali pretenduoti bet kuris bendruomenės narys.
Pirma Kupiškio miškų urėdijos premija buvo įteikta 1997 metais. Dabar ją skiria progimnazijos direktorius Rimvydas Latvys.

Povilo Matulionio premija įteikta 8c klasės mokinei Rugilei Stankevičiūtei.

Plačiau skaitykite gruodžio 6 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Laikraščio „Kupiškėnų mintys“ prenumerata 2023 metams ir – dovanos! SPAUSK ČIA

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video