2024/04/26

 

IŠ SENŲ RATLANKIŲ – KROSNELĖS UKRAINIEČIAMS

Iš trijų ratlankių meistrai suvirina mini krosnelę.

Po visą Lietuvą plinta paramos Ukrainos kariams ir civiliams akcija – renkami automobilių ratlankiai, iš kurių gaminamos malkomis kūrenamos šildymo krosnelės ir siunčiamos į karo tebedraskomą šalį. Kupiškyje veikianti įmonė „Mobilsta“ nusprendė prie jos prisidėti ir kviečia nelikti abejingiems ir kupiškėnus.

Jurga BANIONIENĖ

Norinčių prisidėti jau atsirado

UAB „Mobilsta“ direktorius Mantas Gildutis teigė, kad internete, feisbuke, pamatė informaciją, kad viena Šiauliuose veikianti įmonė iš skardinių ratlankių gamina krosneles, kurios gabenamos į Ukrainą. Turėdami šias krosneles kariai ir civiliai gali ne tik sušilti, bet ir pasigaminti maisto, išsidžiovinti drabužius.

„Pagalvojau, kad pats turiu ratlankių, galiu nuvežti, po to pamaniau, kad reikia pabandyti jų gauti ir iš kitų žmonių ir daugiau nugabenti. Informaciją paskelbiau internete šeštadienį, du žmonės savaitgalį jau atvežė po keturis ratlankius, pats apie 20 pririnkau“, – sakė M. Gildutis.

Ragina nelaukti

Gyventojai kviečiami savo rūsiuose, garažuose, sandėliukuose paieškoti skardinių ratlankių (13–18 colių skersmens) ar ratų su padangomis ir pristatyti juos į UAB „Mobilsta“, įsikūrusią P. Matulionio g. 22B.

Pasak M. Gildučio, žmonės juos gali vežti visą šią savaitę, savaitgalį surinkti ratlankiai bus išvežti į Šiaulius. Kas nespės to padaryti, gali juos pristatyti ir vėliau. „Nesvarbu kada, tegul tik žmonės neša“, – ragino jis.

Idėją gaminti iš senų ratlankių krosneles ėmė įgyvendinti Šiauliuose veikianti bendrovė „Kalvis“. Pasklidus šiai žiniai, atsirado ir daugiau vietų šalyje, kur galima pristatyti ratlankius, norinčių padėti žmonių nuolat daugėja.

Viena krosnelių, labai reikalingų humanitarinę krizę patiriantiems žmonėms, likusiems be šildymo, elektros, siunta Ukrainą jau pasiekė, jas planuojama gaminti visą žiemą.

M. Gildutis sakė, kad prie pagalbos ukrainiečiams prisidedama ne pirmą kartą. Jis palaikė iniciatyvą, kai aktyvūs kupiškėnai pirko, remontavo automobilius ir siuntė į Ukrainą.

Žmonių geranoriškumas ir sumanumas palengvins ukrainiečiams iškęsti žiemos šalčius. Nuotraukos iš „Facebook“ paskyros „Kupiškio skelbimai“

Laikraščio „Kupiškėnų mintys“ prenumerata 2023 metams ir – dovanos! SPAUSK ČIA

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video