2024/04/23

 

GRUODIS BUS ŽIEMIŠKAS

Mėnesio pradžia bus mažiau snieginga, bet šaltoka. Link mėnesio vidurio naktį galime sulaukti ir 20 laipsnių šalčio. Unsplash nuotrauka

Sulaukėme kalendorinės žiemos. Gamta šį kartą nebuvo punktuali – snaigės pabiro anksčiau, baigiantis lapkričiui. Sniego drėbtelėjo nemažai, jau ir besmegenius buvo galima lipdyti.
Kokius orus dovanos atskubėjęs gruodis, kokios bus Kalėdos, papasakojo Biržų meteorologijos stoties vyriausiasis stebėtojas Bronius Medinis.

Jurga BANIONIENĖ

Pašnekovas sakė, kad prabėgęs lapkritis buvo gana kontrastingas – pirma pusė pernelyg šilta, antra pasižymėjo žemesne temperatūra nei norma.
„Vertinant dekadomis, pirmas lapkričio dešimtadienis buvo vos ne 4 laipsniais šiltesnis už daugiametę normą, antras – apie normą, o paskutinis jau žiemiškas, vos ne 3 laipsniais vėsesnis negu norma.

Taigi, viskas išsilygino, šilumos perteklių padengė pernelyg didelis minusas ir mėnesio temperatūra išėjo artima daugiametei. Kritulių per lapkritį iškrito tik apie pusė kiekio – turėtų būti apie 54 mm, o tebuvo 25 mm. Mėnuo buvo santykinai sausas. Šv. Martyną turėjome be ledo, tada, sakoma, Kalėdos turėtų būti šaltos ir baltos, į tą, matyt, ir linkstama“, – teigė B. Medinis.

Plačiau skaitykite gruodžio 3 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Laikraščio „Kupiškėnų mintys“ prenumerata 2023 metams ir – dovanos! SPAUSK ČIA

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video