2024/04/26

 

GYVŪNŲ GEROVĖ – ŠALČIŲ AKIVAIZDOJE

Asociatyvi nuotrauka iš redakcijos archyvo

Prisnigo, prasidėjo kalendorinė žiema. Sinoptikai žada, kad netrukus į Lietuvą gali atkeliauti ir didesni šalčiai. Kaip Kupiškio krašte gyventojai rūpinasi ūkiniais, naminiais gyvūnais žiemą? Ar čia opi benamių gyvūnų problema? Kaip tokiems gyvūnėliams būtų galima padėti atšalus orams?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Naminiai gyvūnai ir šaltis

Apsnigtuose laukuose kartais galima pamatyti besibūriuojančius galvijus. Jiems kompaniją kartais palaiko vienas kitas arklys, ožkų ar avių pulkelis. Kaimo gyvenimą mažai pažįstantiems žmonėms tuoj kyla klausimas, ar šie gyvūnai tinkamai laikomi, prižiūrimi.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Panevėžio departamento direktorius Žydrūnas Vaišvila teigė, kad pastaruoju metu negauta skundų dėl ūkinių ar naminių gyvūnų priežiūros Kupiškio rajone. Anksčiau yra buvę pranešimų, kad atšalus orams vienas ūkininkas lauke laiko ožkas ir avis. Bet tas skundas buvo ne visai pagrįstas. Šie gyvūnai yra pratę prie atšiauresnių gyvenimo sąlygų. Griežtų sankcijų netaikyta. Žmogus iki šalčių nespėjo užbaigti tvarto remonto. Po įspėjimo jis greitai viską susitvarkė. Visuomet stengiamasi ne bausti prasižengusį žmogų, bet siekti, kad susitvarkytų ir jam nebebūtų priekaištų dėl gyvūnų laikymo ir priežiūros.

Plačiau skaitykite gruodžio 3 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Laikraščio „Kupiškėnų mintys“ prenumerata 2023 metams ir – dovanos! SPAUSK ČIA

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video