2024/04/25

 

„KATINO ŪSO“ UŽDUOTĖLĖS – LAIKUI SU VAIKAIS

Ernesta Masiulionytė

Kupiškėnė Ernesta Masiulionytė penkerius metus dirbo mokytojo padėjėja. Laukdamasi atžalos ir turėdama daugiau laisvo laiko, nutarė jį išnaudoti prasmingai, mokytojams ir tėvams sukūrė interneto puslapį smagiu pavadinimu „Katino ūsas“, kuriame – įvairios užduotėlės vaikams.

Jurga BANIONIENĖ

Ernesta, papasakok, kaip gimė ši idėja?

Dirbau mokykloje ir nuolat tekdavo padėti mokytojoms kurti įvairias užduotis. Internete matydavau, kad yra visokių vaikiškų užduotėlių, nedavė ramybės mintis, kaip jas padaro. Pradėjau tuo domėtis ir atradau maketavimo programėlę „Canva“. Kupiškio Povilo Matulionio progimnazijos, kurioje darbavausi, direktorius Rimvydas Latvys supažindino su jos pagrindais. Kurį laiką ši mintis su „Canva“ programa dirbti taip ir liko neįgyvendinta, bet paskui prisijungiau prie įvairių mokytojų, jų padėjėjų grupių feisbuke ir vis matydama tas užduotis, pamaniau, kad galiu pabandyti jas sukurti. Atsiradau mokymus, juos baigiau, taip viskas ir prasidėjo.

Kol dirbau mokykloje, man labai patikdavo su vaikais atlikti visokius kruopštumo reikalaujančius darbelius – spalvinti, karpyti, tai buvo artima.  

Kupiškėnė Ernesta Masiulionytė sukūrė internetinį puslapį „Katino ūsas“, kuriame mokytojai ir tėvai gali rasti įvairių užduotėlių savo vaikams.

Tada nutarei sukurti savo interneto puslapį?

Taip. Tik sunku buvo sugalvoti jo pavadinimą, norėjosi vaikiško, gražiai skambančio, taip atsirado „Katino ūsas“. Jį sukūriau neseniai, prieš du mėnesius. Visos užduotys, kurias ir dedu į šį puslapį, skirtos pradinių klasių vaikams arba priešmokyklinukams. Užduočių yra visokių – ir matematinių, ir skirtų lietuvių kalbos mokymui, ir spalvinimo, ir kt. Mokytojams padariau įvertinimo lipdukus. Puslapis – mokytojams arba tėvams, kurie nori užsiimti su savo vaikais. Kiekvienas gali atsispausdinti užduotis ir jas atlikti.

Ar daug turi sekėjų, ar yra susidomėjusių Tavo puslapiu?

Jau yra per 1 tūkst. 600 sekėjų. Net nustebau, kad per du mėnesius tiek atsirado susidomėjusių žmonių. Kai sukūriau „Katino ūsą“, prisistačiau, papasakojau apie save ir informaciją įdėjau į įvairias „Facebook“ grupes, paskleidžiau mintį, kad jei ieškos idėjų, čia gali apsilankyti.

Puslapiu vis dėlto labiau domisi mokytojai, gal tokiu būdu jie pasilengvina sau darbą. Ypač, kai yra teminės užduotys, pagal šventes ir pan. Tada susidomėjimas būna didelis. Džiaugiuosi, kad sulaukiu palaikymo, žmonės padėkoja, kad nemokamai randa užduočių. Visada jas atspausdinu sesers dukrytei, kuriai penkeri metai. Padarome, pasitikrinu, ar viskas gerai.

O kaip ir kur prasidėjo Tavo, kaip mokytojo padėjėjos, karjera. Tave anksčiau pažinojau kaip fotografę?

Baigiau fotografiją Vilniaus profesinėje mokykloje, bet nuo gruodžio mokysiuosi nuotoliniu būdu mokytojo padėjėjos specialybės Klaipėdos profesinėje mokykloje.

Dirbti mokytojo padėjėja pradėjau Vilniaus karaliaus Mindaugo mokykloje, ten dirbau ketverius metus, o paskui grįžau į Kupiškį ir įsidarbinau P. Matulionio progimnazijoje.

Fotografija dabar atidėta į šalį, bet kartais pafotografuoju savo malonumui, gal kada vėl prie jos sugrįšiu.

Ar ši nauja profesija patiko, sudomino?

Labai įtraukė, džiaugiuosi, kad grįžusi į gimtąjį Kupiškį radau tokį pat darbą. Man tai ne darbas, bet puikiai praleistas laikas. Labiausiai patinka dirbti su pačiais mažiausiais vaikais, jie tokie tikri, nuoširdūs.

Kur dirbti lengviau, didmiestyje ar provincijoje?

Dažnai girdžiu šį klausimą. Jaučiasi, kad pas mus visi draugiškesni, ir vaikai, ir suaugusieji, didesnis bendrumas, nuoširdumas. Vilniuje juntama didesnė konkurencija, vieni už kitus nori būti geresni, ir tėvai kelia didelius reikalavimus, čia viskas daug paprasčiau, o gal todėl, kad savas kraštas, pažįstu nemažai žmonių.

Ar nepasvarstai apie mokytojos darbą?

Vis pagalvoju apie pradinių klasių mokytojos darbą. Gal kada nors ši mintis ir taps realybe.

Dabar mėgaujiesi motinyste, koks šis naujas vaidmuo?

Turiu dukrytę Ajūnę. Jai tik mėnuo. Kol kas viskas gerai, nesiskundžiu, naktys ramios, nežinia, kaip bus toliau. Vardo paieškos buvo ilgos, norėjosi išskirtinio, kad nebūtų Kupiškyje daug vaikų su tokiu vardu.

Kaip būdama mama randi laiko užduotėlių kūrimui?

Iš tiesų, dabar jo ir nelieka. Kartais pasiruošiu, galvoju, kad užmigdysiu ir sėsiu kurti, o ima ir nemiega. Todėl ši veikla kiek sustojo. Bet kadangi artėja šventės, reikės pradėti rengti kalėdines užduotėles. Noriu dar padaryti korteles abėcėlės mokymuisi, skaitymui, jas įlaminuoti, bus galima panaudoti mokykloje. Esu padariusi metų laikų korteles, paveikslėlius, kuriuos reikia joms priskirti.

Kur susidomėjusiems tėvams ir mokytojams galima rasti puslapį „Katino ūsas“?

Jis yra feisbuke. Rasti tikrai nesudėtinga. 

Laikraščio „Kupiškėnų mintys“ prenumerata 2023 metams ir – dovanos! SPAUSK ČIA

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video