2024/04/24

 

KADA VERTA RINKTI MINI REKUPERATORIUS NAMUI?

Dalis minimalistinio gyvenimo būdo, mažų namų judėjimas yra socialinė tendencija, pagrįsta jūsų gyvenimo supaprastinimu sumažinant jūsų gyvenamąsias patalpas, o tai galiausiai lemia didesnę finansinę laisvę. Dauguma mažų namų yra ekonomiškesni nei tradiciniai. Taip pat, tokiems namams reikia mažiau išlaidų juo įrengiant, pavyzdžiui užtenka mini rekuperatoriaus, o ne standartinio dydžio. Tokie kokybiški mini rekuperatoriai kainuoja mažiau.

Rekuperatoriaus savybės

Maksimalus efektyvumas 93,8%. Labai efektyvus automatizavimas – integruotų temperatūros jutiklių dėka įrenginys apskaičiuoja, kiek laiko reikia išpūsti orą iš patalpų, kol šilumokaitis sušils iki maksimalios temperatūra, kai jis įkaista, ventiliatorius pradeda suktis priešinga kryptimi, tiekdama sušildytą orą į patalpas.Įjungiant ir išjungus nuotolinio valdymo pultą, režimus, greitį ir valdomą automatizavimą galima pakeisti.

Galimi mini rekuperatoriaus veikimo privalumai:

  • Rekuperatoriaus srauto kryptis keičiasi automatiškai, atsižvelgiant į lauko ir vidaus temperatūrą.
  • Oro srautas / išmetimas – nuolatinis veikimas viena kryptimi – įrenginys veikia pasirinktinai – kaip išmetimo ar tiekimo ventiliatorius.
  • Drėgmė – greitis automatiškai koreguojamas pagal šiuo metu išmatuotą drėgmės lygį.
  • Laikmatis  po 5-180 minučių išjungs įrenginį automatiškai.
  • Naktis – perjungiamas į naktinį režimą pagal vartotojo nustatyto laikrodžio laiką, taip sumažinant įrenginio efektyvumą.

Pagrindinės – galima sinchronizuoti kelis įrenginius, įdiegtus viename ar keliuose kambariuose, naudojant „Bluetooth“ belaidį ryšį ir valdyti vieną nuotolinio valdymo pultą. Veikimas įmanomas įvairiais režimais, pvz. abu vienetai tiekia tik išmetimo orą arba veikia pakaitomis, vienas vienetas pučia, o kitas – išpučia. Gebėjimas sukonfigūruoti ir prijungti begalinį įrenginių skaičių vergo režimu.

Kaip veikia rekuperatorius?

Veikimo metu šiluma laikoma keraminiame šilumokaityje. Po to, kai šilumokaitis visiškai sušildo, jis automatiškai keičia darbinę kryptį.

Šilumokaičiui susikaupusią šilumą renka tiekimo oro srautas ir tada perkeliama į kambarį. Kai šilumokaitis atvėsta, jis automatiškai keičia darbinę kryptį.

Kokia rekuperatoriaus nauda?

Rekuperatoriai suteikia daug pranašumu namų savininkams, verslo savininkams ir visai visuomenei. Gerindami energijos vartojimo efektyvumą, jie padeda sumažinti degalų sąnaudas ir netgi pagerinti komfortą namuose ar komerciniame pastate. Šis energijos vartojimo efektyvumo pagerėjimas taip pat sumažina priklausomybę nuo iškastinio kuro, pavyzdžiui, anglių ir naftos. Apribodami priklausomybę nuo šių degalų, šilumos atkūrimo įtaisai padeda sumažinti taršos ir šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimą ir išsaugoti ribotus išteklius.

.el-vent.com inf.

Užs. Nr. 1523

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video