2024/04/25

 

EILĖS PAS GYDYTOJUS – MITAS AR REALYBĖ?

Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centre, kaip ir kitose rajono gydymo įstaigose, pas šeimos gydytoją galima patekti po savaitės ar dviejų nuo užsiregistravimo dienos. Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Eilės pas gydytojus netrumpėja, ypač dideliuose miestuose. Kaip išspręsti šią problemą, ne vieneri metai suka galvą ir valdžios institucijos, ir patys medikai.

Šiuo metu griebiamasi naujos idėjos – tų eilių problemos turėtų nebelikti, jei būtų aktyvesnė pacientų registracija internetu. Medikai kalba, kad nieko gero iš to nebus, nes stinga gydytojų. Kiti dar priduria, kad problemą gilina ir užsiregistravę, bet pas gydytoją neatvykę pacientai.

Kaip yra Kupiškyje?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDIJAUSKĖ

Kupiškėnų sveikata rajone rūpinasi Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro (PASPC), Kupiškio ligoninės, privačios klinikos UAB „Medicinos namai šeimai“ personalas. Taigi žmonėms yra nemažas gydymo įstaigų pasirinkimas.

Vieni žmonės skundžiasi, kad reikia vizito pas gydytoją ilgai laukti, kiti patenkinti.

Antai Marytė Semaškienė, Kupiškio trečiojo amžiaus universiteto rektorė, pabrėžė, kad apsilankymus pas gydytojus būtina planuoti.

„Nebus bėdų, jei iš anksto pasirūpinsime pas gydytoją užsiregistruoti, kai žinome, kada mums reikės pratęsti vaistų receptus ar kitais neskubiais atvejais. Jei išgirstu nusiskundimų dėl eilių pas gydytojus, įsikalbėjus paaiškėja, kad žmogus vizito laiko iš anksto nederino. Kai registruojamasi paskutinę minutę, tai ir būna nesusipratimų ir pykčio.

Ilgos eilės pas visus gydytojus yra Vilniaus ir kitų didesnių miestų bėda. Kupiškyje nebent dėl kai kurių gydytojų stygiaus ji gali iškilti arba kai nori patekti pas specialistą respublikinėje gydymo įstaigoje“, – išsakė savo nuomonę pašnekovė.

Plačiau skaitykite lapkričio 26 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video