2024/04/18

 

SEIMAS PRITARĖ SIŪLYTOMS LENGVATOMS

ELTA nuotrauka

Antradienį Seimas priėmė pridėtinės vertės mokesčio (PVM) įstatymo projektą, kuriuo numatomas lengvatinis 9 procentų PVM tarifas maitinimo, kultūros, sporto ir apgyvendinimo paslaugų sektoriams.

Projekte numatoma neribotam laikui taikyti PVM lengvatą apgyvendinimo paslaugų įmonėms, meno ir kultūros įstaigų lankymui, spausdintoms ir elektroninėms knygoms.

Maitinimo įstaigoms PVM lengvata numatoma iki kitų metų pabaigos.

Tuo tarpu, sporto klubams ir atlikėjų paslaugoms lengvatinis PVM tarifas numatomas taikyti tik pirmąjį kitų metų pusmetį, o medicininės paskirties maisto produktams, kai prekių įsigijimo išlaidos visiškai ar iš dalies kompensuojamos, taikomas 5 proc. PVM tarifas.

Įstatymo projektą palaikė 94, prieš balsavo 10, susilaikė 27 Seimo nariai.

Buvo pritarta siūlymui pratęsti lengvatinį 9 proc. PVM tarifą maitinimo sektoriui iki kitų metų pabaigos. Jam buvo pritarta.

Tuo tarpu Darbo frakcijos narių siūlymui lengvatinį PVM tarifą iki kitų metų pabaigos taikyti atlikėjų teikiamoms paslaugoms ir sporto renginių lankymui Seimas nepritarė.

Taip pat buvo pritarta Darbo frakcijos narių siūlymui lengvatinį PVM tarifą neterminuotai taikyti atlikėjų teikiamoms paslaugoms ir sporto renginių lankymui.

Valdančioji TS-LKD partija yra itin griežtai sureagavusi į tai, kad diskusijų dėl biudžeto projekto kontekste BFK pirmininkas M. Majauskas buvo pateikęs su Vyriausybe nesuderintą iniciatyvą neterminuotai pratęsti lengvatinį 9 proc. PVM tarifą restoranams, viešbučiams, kultūros ir sporto veiklai.

ELTOS inf.

Laikraščio „Kupiškėnų mintys“ prenumerata 2023 metams ir – dovanos! SPAUSK ČIA

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video