2024/03/29

 

ŽEMĖS ŪKIO TECHNIKA: NAUJA AR DĖVĖTA, KĄ PASIRINKTI?

Prikabinama sėjamoji. Audrokestos nuotrauka

Jei svarstote galimybę į savo ūkį įtraukti mašiną, turite pasirinkti – pirksite naują ar naudotą įrangą? Nors abu yra perspektyvūs variantai, svarbu atsižvelgti į kiekvieno privalumus ir trūkumus. Šie pasirinkimai susiję su skirtingais finansiniais reikalavimais, rizikos lygiais ir veiklos lūkesčiais, apie kuriuos turėtumėte sužinoti prieš priimdami sprendimą. Tiek naudotą, tiek naują žemės ūkio techniką galite įsigyti „Audrokesta” e-kataloge.

Nauja žemės ūkio technika, ar verta investuoti?

Kai galvojate apie naują žemės ūkio techniką, tikriausiai galvojate ir apie dideles pirkimo kainas. Nors tiesa, kad įmonės už naują įrangą moka daugiau, šios mašinos turi įvairių privalumų, kurie gali padėti kompensuoti didesnes išankstines išlaidas.

Didžiausias privalumas yra prieiga prie naujausių technologijų. Gamintojai nuolat daro technologinius proveržius kurdami naują žemės ūkio įrangą, įgyvendindami pakeitimus, kad toliau gerintų eksploataciją, saugumą ir efektyvumą. Kadangi naujesni įrangos modeliai yra technologiškai pažangesni, jie leidžia ūkiams pasiekti daugiau dar greičiau. Kai perkate naują sunkiąją techniką, žinote, kad būsite pirmasis ekipažas, kuris ją naudos. Tai reiškia, kad jums nereikės jaudintis dėl paslėptų pažeidimų ar nepatikimo veikimo dėl ankstesnio netinkamo naudojimo. Vietoj to jūs gaunate visiškai naują mašiną, kuria galite pasikliauti. Patikimesnis veikimas reikalauja mažiau remonto. Taip yra todėl, kad naujesniuose įrenginiuose daug rečiau kyla veikimo problemų, gedimų nei naudotų.  Nors naujai įrangai vis dar reikalingos įprastos priežiūros paslaugos , kad jos išliktų maksimalios eksploatacinės būklės, jai neturėtų reikėti kapitalinio remonto – jei reiks tai bent jau po kelerių metų. Taigi, nors nauja įranga kainuoja daugiau pinigų iš anksto, ilgainiui ji sutaupo jūsų pinigus. Naudojant naujas technologijas, moderni technika yra patogesnė ir lengviau valdoma nei senesnė įranga. Kai ūkio komanda jausis patogiai ir užtikrintai valdys mašinas, galite tikėtis, kad pasieks daugiau darbo vietoje. Kiekviena žemės ukio techniką naudojanti įmonė ir patys ūkininkai žino darbo vietos saugos svarbą. Senesnė įranga gali pakenkti saugai ir padidinti nelaimingų atsitikimų riziką dėl senų dalių ir ankstesnio susidėvėjimo.  Kadangi naujoje įrangoje yra visiškai naujų komponentų, ji skatina saugesnę darbo aplinką. Šiose mašinose taip pat gali būti pažangių saugos funkcijų, kurių nerasite su senesne įranga.  

Naudota žemės ūkio technika, kuo ji lenkia naują produkciją?

Yra daug svarių priežasčių pirkti naudotą žemės ūkio įrangą, o ne naują, ypač šiuolaikinėje konkurencinėje rinkoje. Vienas iš pagrindinių privalumų perkant naudotą techniką yra mažesnė kaina, tačiau šis pasirinkimas turi ir kitų privalumų. Viena iš akivaizdžių priežasčių pirkti naudotą techniką yra ta, kad ji yra daug pigesnė nei nauja. Perkant ką nors naujo, nesvarbu, ar tai automobilis, namas ar sunki įranga, didelę dalį to, už ką mokate, sudaro prekės naujumas ir nebūtinai jo tikroji vertė.  Kaip minėta, pirkdami naują įrangą mokate už jos naujumą. Tačiau nauja įranga ilgainiui nustos būti nauja, o tai reiškia, kad laikui bėgant jos vertė sumažės. Šis vertės sumažėjimas, žinomas kaip nusidėvėjimas, yra natūrali verslo kaina. Naudotų daiktų vertė laikui bėgant vis mažėja, tačiau didžiausias mašinos nusidėvėjimas įvyksta per pirmuosius porą metų. Kadangi nauja įranga kainuoja brangiau, ją apdrausti taip pat brangiau nei naudotą, todėl išankstinė kaina yra didesnė, o dėl didesnių draudimo įmokų taip pat bus didesnės išlaidos.

Audrokesta inf.

Užs. Nr. 1498

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video