2024/04/23

 

ŠVENČIŲ RATAS GIRGŽDĖDAMAS, BET SUKASI

Unsplash nuotrauka

Artėja Kalėdos, Naujieji metai. Kas benutiktų, žmonės stengiasi šį laikotarpį išgyventi ypatingiau, susikurti šventinę atmosferą. Pastaraisiais metais šios šventės dėl koronaviruso pandemijos buvo prigesusios, kuklesnės. Šiemet tokių suvaržymų nebeliko, bet daug ką pakoregavo prasidėjęs karas Ukrainoje. Dėl sankcijų agresorei Rusijai išaugo energijos kainos, o paskui jas prasidėjo ir paslaugų, maisto brangimas. Gyventojų piniginės pamažu gali stipriai ištuštėti.
Ar žmonės šiemet nori švęsti, paklausėme verslininkų, kurie turi kaimo turizmo sodybas, nuomoja sales pobūviams ir tiekia maistą.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Kalėdiniams vakarėliams, giminių susitikimams ir kitoms šventėms rengti Lietuvoje buvo gana populiarios kaimo turizmo sodybos. Tokių sodybų yra ir Kupiškio rajone.
Puožo sodybos savininkas Eimantas Šerelis buvo nelabai kalbus. Pasakė tik tiek, kad sulaukia vieno kito interesanto dėl sodybos nuomos Naujųjų metų sutikimo šventei.
„Tikimės, kad šiuo laikotarpiu turėsime užsakymų. Ankstesniais metais būdavo visaip, ir geriau, ir blogiau“, – teigė pašnekovas.

Stirniškių kaime įsikūrusios kaimo turizmo sodybos „Apynių namai“ savininkė Skaidra Vizbarienė sakė, kad juda į priekį, turi užsakymų. Vis dėlto nerami padėtis pasaulyje atsiliepia. Šiemet žmonės vangiau domisi šventėmis, nori švęsti tik su pačiais artimiausiais šeimos nariais.

„Per praėjusius metus, kai dar buvo visokių karantino suvaržymų, žmonės vis tiek šventė su artimaisiais ir giminėmis. Susirinkdavo po 10 ar 15 žmonių. Aktyviausias buvo praeitų metų pavasaris. Karantino metu nesitikėjome tokio sujudimo. Leista bendrauti tik patiems artimiausiems žmonėms. Tai tokios nedidelės jų grupelės ir apsistodavo pas mus. Panašios tendencijos išlieka ir šiemet.
Tikiu, kad ir toliau žmonėms mes būsime reikalingi, kad situacija pasaulyje keisis į gera, kad žmonės norės švęsti“, – kalbėjo pašnekovė.

Plačiau skaitykite lapkričio 19 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Laikraščio „Kupiškėnų mintys“ prenumerata 2023 metams ir – dovanos! SPAUSK ČIA

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video