2024/04/26

 

NUMATOMA 5 EURAIS PADIDINTI PAREIGINĖS ALGOS BAZINĮ DYDĮ

Metanojos Žilėnaitės nuotrauka iš redakcijos archyvo

Kitais metais planuojama  5 eurais (iki 186 eurų) didinti pareiginės algos bazinį dydį. Šis dydis taikomas apskaičiuojant valstybės tarnautojų, pareigūnų, valstybės ir savivaldybių biudžetinių įstaigų darbuotojų, politikų ir teisėjų darbo užmokestį.

Antradienį Seimas po svarstymo pritarė tai numatančiam įstatymo projektui. Už šį projektą balsavo 111 Seimo narių, susilaikė 8 parlamentarai. Tam, kad naujos nuostatos būtų priimtos, Seimas turės balsuoti dar kartą.Įstatymo projekte siūloma 2023 metams patvirtinti 186 eurų bazinį dydį, kuris, palyginti su šiuo metu galiojančiu baziniu dydžiu, didėtų 2,8 proc. Kaip anksčiau yra pažymėjusi socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė, tai yra didžiausias bazinio dydžio pokytis nuo 2009 m.

„Nustačius minėtą dydį, valstybės politikų, bendrosios kompetencijos ir specializuotų teismų teisėjų, valstybės pareigūnų, valstybės tarnautojų, valstybės ir savivaldybių biudžetinių įstaigų darbuotojų, Konstitucinio Teismo teisėjų, karių darbo užmokestis (atlyginimai), komisijų narių atlygis ir kitos teisės aktuose nustatytos išmokos ir atlygiai padidėtų apie 200 tūkstančių darbuotojų nuo 23,5 iki 161,2 eurų“, – teigiama dokumento aiškinamajame rašte. Numatytam 5 eurų padidinimui iš valstybės biudžeto prireiks apie 118 mln. eurų per metus.2022 metų pareiginės algos bazinis dydis siekia 181 eurą.

ELTOS inf.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video