2024/03/28

 

ŽIEMA DAR NEPADVELKS

Romos Balsienės (ELTA) nuotrauka

Atrodo, kad paskutinį rudens mėnesį dar mėgausimės nešaltais orais. Prognozuojama, kad pirma mėnesio pusė bus šiltesnė ir sausesnė nei įprastai, tad po rudeniškus purvynus nereikės braidyti. Didesnių šalčio bangų bent artimiausiu metu taip pat nesulauksime.

Jurga BANIONIENĖ

Biržų meteorologijos stoties vyriausiasis stebėtojas Bronius Medinis apibendrindamas spalio orus sakė, kad jei rugsėjis buvo vėsesnis nei įprastai, tai spalis bandė šilumos stoką kompensuoti ir pasižymėjo tuo, jog vidutinė mėnesio temperatūra buvo 2,5 laipsnio aukštesnė už klimato normą. Kritulių iškrito nevienodai: Biržų kraštui jų beveik trečdaliu pritrūko, o Kupiškiui kliuvo beveik tiek, kiek reikia, apie 64 mm (norma – 66 mm).
Lapkritis, pasak B. Medinio, ypač pirmas jo dešimtadienis, prognozuojamas dviem laipsniais šiltesnis. „Taip ir matome, Visų šventųjų diena prasidėjo su 10 laipsnių šiluma. Ir šiomis dienomis maždaug tokia temperatūra dar tęsiasi. Pirma mėnesio pusė prognozuojama apie pusantro laipsnio šiltesnė. Atrodo, kad ir stipresnių šalčių iki pat lapkričio vidurio kol kas nesimato. Taigi, ir vairuotojams bus ramu, keliai nepavojingi. Ilgalaikės mėnesio prognozės rodo, kad nuo lapkričio 14 dienos naktimis gali stipriau pašalti. Apie mėnesio vidurį dienomis oro temperatūra vos perkops nulį laipsnių ir pradės grįžti į įprastus lapkričio orus.

Plačiau skaitykite lapkričio 5 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)


Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video