2024/04/20

 

MAISTO GAMYBA LAUKE, KAIP PASIRUOŠTI?

Kalbant apie iškylą, pirmas dalykas, kuris ateina į galvą, yra kepsninės idėja. Mėsa su auksine plutele ir tobulai iškepta, persmelkta prieskonių, svogūnų ir medžio dūmų aromato – kulinarinis „nokautas“, sužadinantis apetitą net ir visiškai sotiems. Tačiau vis dar yra tiek daug įvairių patiekalų, kuriuos galima gaminti lauke. O maistas katile prie laužo neįprastai įvairus. Mėsos ir dūmų tandemas visada yra geras pasirinkimas.

Tik nepamirškite, kad prieš naudojant ketaus katilą, reikia specialaus pasiruošimo. Tai yra, būtina pašalinti techninį aliejų, kuriuo jis buvo padengtas gamyboje, likučius ir padengti plonu augalinio aliejaus sluoksniu. Dėl šio sluoksnio maistas gaminant nepridega. Su amžiumi jūsų katilas keps vis  geriau, nes kuo dažniau virsite katile, tuo tankiau visos vidinių sienelių poros pasidengs aliejumi.

Ketaus katilo paruošimo eiga

  • Uždenkite kazaną dangčiu ir ant stiprios ugnies pakaitinkite apie 30 minučių, kad visiškai išdegtų techninė alyva. Nepilkite aliejaus ar vandens į karštą puodą.
  • Leiskite kazanui atvėsti 10-20 minučių. Tada gerai nuplaukite ir išsausinkite.
  • Į kazaną supilkite nerafinuotą aliejų.
  • Naudodami kiaurasamtį, apdorokite katilą aliejumi, kas 5 minutes paskirstydami aliejų išilgai katilo sienelių.
  • Maždaug po 30 minučių aliejus pradės rūkti ir užvirs. Iš katilo išpilkite aliejų ir jis paruoštas naudoti.

Maisto gaminimo kazane privalumai

Ketaus katilas gerai išlaiko šilumą, jame esantys ingredientai nelimpa ir iškepa pakankamai greitai. Puode daržovių ir mėsos patiekalai kepami arba troškinami savo sultyse, tik kai kuriems receptams reikia papildomo skysčio. Neabejotinas pliusas – galite iš karto gaminti maistą didelei kompanijai. Kazanų pasirinkimą pagal dydžius rasite: https://www.bausa.lt/laisvalaikiui/kazanai-ketaus-puodai-ir-keptuves/kazanai.

Margas keptų daržovių ir auksinės mėsos kaleidoskopas, tirštas kvapnios šiurpos arba krištolo skaidrumo žuvienės sultinys, rausvos bulvės su pipirų griežinėliais ir mėsa – ir visa tai pagardinta nepakartojamu dūmų aromatu.

Patiekalų pasirinkimas gaminimui kazane neįprastai didelis. Juk joks kitas būdas neleidžia pasiekti tokio preciziško paskrudinimo, dūmų ir prieskonių puokštės ir, žinoma, skonio. Tačiau norint, kad maistas iš tiesų išeitų toks, koks turi būti, svarbu pasirinkti tinkamą katilą ir tinkamai jį paruošti.

Bausa.lt inf.

Užs. Nr. 1379

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video