2024/04/24

 

KAS GALI PASINAUDOTI ES PARAMA?

Business team present. Professional investor working new startup project. Finance meeting.

ES biudžetas tiesiogiai ar netiesiogiai naudingas visiems Europos Sąjungos piliečiams ir daugeliui žmonių kitose pasaulio šalyse. Kiekvienas ES pilietis gali kreiptis dėl ES finansavimo. ES turi įvairių finansavimo programų. Finansavimo pagal šias programas galima kreiptis priklausomai nuo verslo ar projekto tipo. Prieš pateikdami paraišką finansavimui gauti, potencialūs paramos gavėjai visada turi pasitikrinti su kvietimu teikti paraiškas susijusiose gairėse, ar jie atitinka jose nurodytas dalyvavimo sąlygas, daugiau informacijos rasite internetinėje svetainėje.

Išsamūs tinkamumo kriterijai pateikti kiekvienai finansavimo programai. Dotacijų atveju – darant prielaidą, kad paraiška yra priimtina ir tinkama – atrankos procesas paprastai prasideda nuo paraiškos įvertinimo, kurį atlieka nepriklausomi ekspertai, skiriantys balus pagal tinkamumo ir atrankos kriterijus.

Dažniausiai dėl ES finansavimo kreipiasi

  • Jaunimas. Iš ES biudžeto finansuojamos programos, padedančios jaunimui įgyti darbo patirties ar studijuoti užsienyje.
  • Mokslininkai. Moksliniai tyrimai ir inovacijos yra labai svarbūs ilgalaikei ES strategijai, todėl tyrėjams iš visos Europos yra prieinamos konkrečios finansavimo programos ir kiti paramos šaltiniai.
  • Ūkininkai. Ūkininkai ar žemės valdytojai dažnai turi teisę gauti tiesiogines išmokas pagal bendrąją žemės ūkio politiką.
  • Įmonės. ES lėšomis gali naudotis visos įmonės, nepriklausomai nuo jų dydžio ar sektoriaus, įskaitant verslininkus, startuolius, labai mažas įmones, mažas ir vidutines įmones bei stambesnes įmones.

Didžiausia galimybė gauti subsidijas

  • Išmaniosios specializacijos

Investicijos į pramonės šakas, įvardintas kaip ypač svarbias regiono ir šalies plėtros požiūriu, vadinamosios. išmaniosios specializacijos.

  • Verslo plėtra

Jūs galite gauti ES subsidiją savo įmonės plėtrai, įskaitant modernios technikos ir gamybos įrangos įsigijimą, taip pat gamybos proceso ar paslaugų teikimo būdo pakeitimus.

  • Informacinės ir ryšių technologijos

Pristatome sprendimus naudojant informacines ir komunikacijos technologijas, kurių poveikis bus prekių ir paslaugų pardavimas internetu, organizavimą ir valdymą gerinančių sprendimų diegimas ar internetinių darbuotojų portalų kūrimas.

  • Aplinkos apsauga

Labai svarbi Sąjungos remiama sritis yra aplinkos apsauga – lėšos gali būti skiriamos veiklai, prisidedančiai prie oro taršos mažinimo. Taip pat galite tikėtis ES subsidijos, kai dirbate tokiose pramonės šakose kaip atliekų tvarkymas arba energijos iš atsinaujinančių šaltinių gamyba.

  • Užsienio plėtra

Pasitelkę europinius pinigus taip pat sustiprinsite ekonominį bendradarbiavimą su užsienio partneriais bei savo įmonės reklamavimą užsienyje.

Es-pro.lt inf.

Užs. Nr 1378

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video