2024/04/26

 

BRANGI AUTOMOBILIŲ AIKŠTELĖS KAINA – NUPJAUTI KAŠTONAI

Savivaldybės atstovų teigimu, medžių nebuvo galima išsaugoti. Jurgos Banionienės nuotrauka

Prie Krantinės g. 4 daugiabučio namo Kupiškyje nuo savaitės vidurio zujo technika, atrodė, kad retinami menkaverčiai krūmai, bet ketvirtadienio rytą pamatytas vaizdas sukrėtė tikrai ne vieną šio namo gyventoją – nupjauti čia augę kaštonai.

Jurga BANIONIENĖ

Savo vardo minėti nenorėjusi moteris (vardas ir pavardė redakcijai žinomi – aut past.) sakė, kad ją ištiko šokas. „Noriu tiesiog dingti iš šito namo. Medžiai buvo dar visai jauni, kiekvieną pavasarį džiugino žiedų žvakėmis, o rudenį vaikai kaštonus nuolat rinkdavo. Pati turiu, nešiojuosi šiųmetinių kišenėje. Aš specialiai nuėjau ir nufotografavau, nufilmavau šitą vaizdą. Kai paklausiau, kas čia vyksta, komunalininkų darbuotojas paaiškino, kad su Savivaldybe viskas suderinta, jos leidimu neva bus didinama mūsų, Krantinės g. 4 namo, automobilių aikštelė. Bet puikiai suprantame, kad tai nebus Krantinės g. 4 namo aikštelė. Čia tik priedanga. Tai bus ir 8 namo, ir visų atvažiuojančių į būsimą prekybos centrą „Iki“ aikštelė. Kai tik pradėjo sklisti kalbos apie prekybos centro statybą, sakė, kad ją praplatins, bet negalvojau, kad tokia kaina ir tokioje vietoje. Tiesiog neturiu žodžių, išpjauti medžius, kurie buvo visai pakraštyje, esu labai pasipiktinusi“, – apmaudą liejo pašnekovė.

Plačiau skaitykite spalio 22 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Stuokos- Gucevičaus aikštėje išpjovė visus medžius. Jokio pavėsio. Padarė aikštę sušiktų konservatorių paradams, o ne žmonėms. Viduriuojate, dėl keletos kaštonų… Ką ten kaštonai, jei komunalinė tarnyba, kuri surenka mokesčius, nesugeba, net beržų lapų iš kiemų sugrėbti. Koks meras, tokios ir jo pavaldžios įstaigos. Šūdas, vienu žodžiu.

  • Oho kaip mes mylime gamtą kad net negaila jaunų gražių medžių?Gal kažkas už tai turėtų prisiimti savo kaltę?

  • Rašote, kad toks jau komentaras yra. tai kodėl čia pat rašote: komentarų nėra. Arba jūsų portalas pasenęs ir jau nebesusitvarko, nes per respublikos „Naujienas“ Jūsų pasiekti nebeįmanoma. Arba gal gudraujate dėl gamtos naikinimo kritikos (nors, atrodo, kad kovojate prieš gamtos naikinimą).

  • Visur Lietuvoje apsirūpinama malkomis. Amžiais, dešimtimis metų, buvo auginami, brandinami kaimuose, miesteliuose, miestuose, giriose medžiai. Liepos, ąžuolai, klevai. Šiais laikais vietinės valdžios naikina gamtos grožį, gyvenviečių jaukumą. Kertamos liepos, klevai, kurių mediena „kaip ledas“. Kertama botaniniuose-zoologiniuose draustiniuose (Žaliosios girioje), išlakūs galingi seni medžiai Labanoro girioje, Punios miškuose. Protestuoja Šimonių girios kaimų ir miestelių gyventojai prieš plynėmis čia kertamus miškus. Labai nesiseka su aplinkos ministrais: vieni keičia kitus, bet visi valstybės biudžetą stengiasi aprūpinti medieną… Suomiai, turėdami kelis kart daugiau miškų, perka svetimose valstybėse medieną. Bet Lietuva ir Baltarusija miškų kirtine tvirtai pirmauja. Didžiuojamės, kad pirmaujame Europoje atsodinant miškus. Nes daugiausiai jų iškertame…

Rekomenduojami video