2024/03/28

 

KOVA SU ELEKTRONINĖMIS CIGARETĖMIS – AR NEPERŽENGIAMOS RIBOS?

Subačiaus gimnazijoje su elektroninėmis cigaretėmis, paplitusiomis tarp mokinių, kovojama savais metodais. Kristinos Valytės nuotrauka

Į mokyklas įžengė nauja yda. Nors, kaip teigiama, rūkančių tradicines cigaretes mokinių sumažėjo, sparčiai daugėja traukiančių elektronines. Be jokios abejonės, mokykloms tai kelia didelį rūpestį. Kol kas nelabai ir žinoma, kaip su jomis kovoti.
Tai parodo neseniai nutikęs įvykis Subačiaus gimnazijoje, apie kurį pranešė viena moteris. Ieškodamos, ar šios gimnazijos mokinys su savimi neturi cigarečių, pedagogės paauglį išrengė iki trumpikių.

Jurga BANIONIENĖ

Pašnekovė (vardas ir pavardė redakcijai žinomi – aut. past.) plačiau papasakojo apie Subačiaus gimnazijoje įvykusį incidentą. „Nuskambėjo skambutis, vaikai ėjo į pamoką, muzikos mokytoja pamatė du jaunuolius ir pasakė įtarianti, kad jie garina (rūko elektronines cigaretes – aut. past.). Mokiniai patikino, kad ne. Liepė greitai eiti pas direktorę, vaikai nesutiko. Prasidėjo pamoka, atėjo direktorė, dar kelios mokytojos, iš viso keturios moterys, tuos vaikus išsivedė iš anglų kalbos pamokos į koridorių, juos iškraustė. Vienam berniukui liepė nusimauti kelnes, iki kelių nuleido. Bet jokių elektroninių cigarečių nerado ir paleido“, – pasakojo moteris.

Plačiau skaitykite spalio 22 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Jei mano Vaika išrengtu šitaip mokykloja. Tai os keturios mokytojos pasigailetu kad dirba mokykloja.

Rekomenduojami video