2024/04/24

 

Rektoriaus rinkimai – be intrigos

Marytė Semaškienė perrinkta dar vienai trejų metų kadencijai eiti Kupiškio TAU rektoriaus pareigas.

Sugiedotas Lietuvos himnas, tylos minute pagerbti mirę bendraminčiai kupiškėnai. Taip praėjusį trečiadienį, spalio 12 dieną, Kupiškio kultūros centro vitražų salėje prasidėjo Kupiškio trečiojo amžiaus universiteto (TAU) ataskaitinis-rinkiminis susirinkimas. Tą dieną šio universiteto nariai ne tik pradėjo naujus mokslo metus, bet ir dalyvavo naujos kadencijos rektoriaus rinkimuose.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Pirmiausia išklausyta trejus metus Kupiškio TAU rektorės pareigas ėjusios Marytės Semaškienės veiklos ataskaita. Ji iliustruota rodomomis skaidrėmis, kuriose atsispindėjo universiteto narių įvairi meninė veikla, kelionių, sporto varžybų, išvykų į kultūros renginius akimirkos. Tam nesutrukdė ir buvę karantinai. TAU nariai savo veiklą per juos tęsė ir nuotoliniu būdu.
Rektorės ataskaitą visi susirinkimo dalyviai sutartinai patvirtino, kaip ir audito ataskaitą. M. Semaškienė atsistatydino ir vėl visų balsais buvo išrinkta dar trejus metus eiti Kupiškio TAU rektorės pareigas. Daugiau pretendentų į šias pareigas neatsirado.

Kupiškio TAU toliau savo veiklą tęs užsienio kalbų, informacinių technologijų, muzikos, istorijos, literatūros ir poezijos, meninės saviraiškos, psichologijos, sveikatos, turizmo fakultetai. Pastaruoju metu atsirado ir fizinio lavinimo fakultetas (dekanas Juozas Bartys). Spalio 17 dieną (pirmadienį) į užsiėmimus rinksis tie, kurie nori pradėti mokytis ar patobulinti anglų kalbos žinias.
Pasak rektorės, šiandien šio universiteto nariai yra 162 kupiškėnai (20 vyrų ir 142 moterys). Nuo universiteto įkūrimo 2010 metais iki šios dienos į amžinybę iškeliavo 21 jo narys, iš jų 5 šiais metais.
Per susirinkimą skambėjo TAU ansamblio „Dar padainuosim“ (vad. Gertrūda Kliaugienė) atliekamos dainos, universiteto narių skaitomos eilės. Vėliau bendravimas pratęstas ir neformalioje aplinkoje.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video