2024/04/20

 

DURIS UŽVERIA VIENINTELĖS KAIMŲ PARDUOTUVĖS

Vienintelė Miliūnuose veikusi parduotuvė uždaroma ir parduodama. Skaitytojos nuotrauka

Mažoms kaimų, gyvenviečių parduotuvėms – sunkus laikotarpis. Internete pasirodė skelbimas apie parduodamą parduotuvę Miliūnų kaime. Matyt, išaugusios energijos išteklių kainos lėmė, kad ji užvers duris. Ir ne tik Miliūnuose. Nuo spalio 1 dienos nebedirba ir parduotuvė Naiviuose.

Jurga BANIONIENĖ

Parduotuvės Miliūnuose savininkas Sigitas Tamošiūnas patvirtino, kad iš tiesų parduotuvė parduodama. Anot pašnekovo, susiklostė tokia situacija, kad tenka imtis kraštutinių priemonių.

„Viskas susidėjo. Žmonės turi automobilius, nuvažiuoja į Kupiškį ir apsiperka. Kiek čia iki jo tėra, 15 kilometrų, šiais laikais nuvažiuoti jokių problemų neiškyla. Aišku, paskutinį tašką padėjo elektros kainos. Kaip ir nežadėjome užsidaryti, bet kai per mėnesį už elektrą po 500 eurų reikia mokėti, o apyvarta kartais beveik tokia pat, nebeverta. Iki tol už elektrą apie 120–130 eurų sumokėdavome. Dirba dvi pardavėjos, vien atlyginimams reikia apie 2 tūkst. eurų. Pirkėjų žinoma buvo, ypač vasarą gana neblogai vykdavo prekyba. Jei nereikėtų samdyti žmonių, dirbčiau pats, gal dar buvo galima išsilaikyti. Nuo 2000 metų šiuo verslu užsiimu, jau kiek ir pabodo, ne jaunyn einame, reikia pailsėti. Pagalvojome, kad gal ir gana būtų. Bet ši parduotuvė Miliūnuose ne paskutinė, dar turime Uoginiuose“, – teigė pašnekovas.

Plačiau skaitykite spalio 15 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Sukūrėme gerovės valstybę , tskant….Valio ,draugai, ške….

Rekomenduojami video