2024/04/23

 

TURĖTŲ ATSIRASTI DU NAUJI DVIRAČIŲ TAKAI

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Dviračių, pėsčiųjų takų Lietuvoje iki šiol labai stinga. Dauguma įrengtų tokių takų – fragmentiški, tarpusavyje nesusisiekiantys. Neretai jiems ir atnaujinimo reikėtų, ir didesnio pritaikymo dviračių eismui.
Susisiekimo ministerija visuomenei pirmą kartą pristatė nacionalinės dviračių ir pėsčiųjų infrastruktūros plėtros žemėlapį. Čia susisteminti duomenys, atspindintys dabartinę šių takų padėtį Lietuvoje ir iliustruojantys, kaip pėsčiųjų ir dviračių takai šalies teritorijoje išsišakos iki 2035 m.
Ar numatyta tokia plėtra ir Kupiškio rajone? Kaip prižiūrimi rajono pėsčiųjų ir dviratininkų takai?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Pasidomėti Kupiškio rajono pėsčiųjų ir dviratininkų takais ir jų būkle paskatino ne tik naujienos iš Susisiekimo ministerijos apie tokių takų plėtros perspektyvas, bet ir išgirstos vieno Aukštupėnų kaimo gyventojo pastabos dėl pėsčiųjų ir dviratininkų tako, einančio per jų kaimą. Aukštupėnietis sakė, kad reikėtų kelių nuovažų tam pėsčiųjų takui prie Pergalės g. gyvenamųjų namų. Žmonės dažnai dviračiais važiuoja į „Norfą“ apsipirkti. Vasarą tuo taku keliauja ir prie Kupiškio marių. Nepatogu, kai nėra nuovažų, iškyla ir susižalojimo grėsmė. Ar ten galima būtų šią problemą išspręsti?
Tuo klausimu kreipėmės į rajono Savivaldybę. Daivos Aleksandravičienės, Vidaus administravimo skyriaus vedėjos, atsiųstame atsakyme rašoma, kad pėsčiųjų ir dviračių takas palei Kupiškio miesto Pergalės gatvę (ties prekybos centru „Norfa“) priklauso Lietuvos automobilių kelių direkcijai (LAKD). Savivaldybės administracija kreipsis į LAKD dėl galimybės įrengti kelių nuovažas ties prekybos centru „Norfa“.

Plačiau skaitykite spalio 11 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video