2024/04/24

 

SEIME – FOTOGRAFIJŲ PARODA „GYVŪNŲ PORTRETAI“

Spalio 11 d., antradienį, 13.30 val., Spaudos konferencijų salėje (Seimo II rūmuose) vyks Seimo Pirmininko pavaduotojo Jono Jaručio inicijuotos Audriaus Inapo fotografijų parodos „Gyvūnų portretai“, skirtos Pasaulinei gyvūnų dienai, pristatymas.

„Mus supanti gamta ir gyvūnija yra ne duotybė, bet dovana, kurią turime gerbti ir saugoti“, – kviesdamas apžiūrėti parodą sako Seimo Pirmininko pavaduotojas Jonas Jarutis.

Tokiu pat principu vadovaujasi ir parodos autorius – Kupiškio rajone gyvenantis fotografijos mėgėjas Audrius Inapas. Tai įvairių pomėgių turinti asmenybė, savo gyvenimo būdu aktyviai skatinanti visus mylėti, tausoti gamtą ir ja žavėtis.

Audrius Inapas – fotografas, visuomenininkas, biologijos mokytojas metodininkas, ilgą laiką turėjęs ir savo ūkį.

Parodos autorius gimė 1972 m. Skuodo rajone, 1978 m. su tėvais persikraustė gyventi į Kupiškio rajoną, Virbališkių kaimą, kur gyvena iki šiol. Dar būdamas vaikas susidomėjo gamta, ją iš arti matė ne tik kaime, bet ir kartu su tėčiu dalyvaudamas medžioklėse, o pirmąkart gyvūnus fotografuoti pabandė būdamas aštuntoje klasėje. Natūraliai augdamas gamtoje, turėdamas savo augintinius, nutarė tapti biologijos mokytoju.

A. Inapas nuo 2012 m. pradėjo rimčiau domėtis laukinės gamtos fotografija. Nors ir nėra baigęs fotografijos studijų, sugauti įdomesnę akimirką padeda gyvūnijos pažinimas, pastabumas, kantrybė ir atkaklumas. Pasiekti geresnio rezultato fotografijos mėgėją skatina nuolatinis noras tobulėti, įgimtas žingeidumas.

„Nufotografuoti gyvūną nepalygti sunkiau nei jį sumedžioti. Tikra medžioklė manęs niekada nežavėjo, nes ji atima gyvybes. Norėdamas „sumedžioti“ tobulą kadrą, dažnai turi ne tik sušlapti, išsipurvinti, bet ir būti kantrus, etiškas – fotosesija gamtoje neturi kelti gyvūnui streso“, – teigia parodos autorius.

Paroda Seimo rūmų Jungiamojoje galerijoje eksponuojama spalio 4–18 dienomis.

Seimo Ryšių su visuomene skyriaus inf.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video