2024/04/24

 

MOKYTOJŲ DIENA – KITAIP

Pedagogai minėjo savo profesinę šventę. Autorės nuotrauka

Spalio 5-ąją minėta Tarptautinė mokytojų diena. Šia proga į bendrą renginį rajono pedagogų bendruomenė sukviesta diena vėliau. Ne tradiciškai į Kupiškio kultūros centro didžiąją salę, bet į neseniai duris atvėrusį maitinimo, laisvalaikio ir pramogų centrą „Dyvai“.

Jurga BANIONIENĖ

Pasak Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjos Jurgitos Trifeldienės, Mokytojų dieną norėta paminėti kitaip, tad pasikeitė renginio vieta.

Mokytojams šventės proga dovanotas ne įprastas koncertas, bet „Knygos teatro“ spektaklis.

Sveikindama rajono pedagogų bendruomenę J. Trifeldienė linkėjo nelengvą kelią pasirinkusiems mokytojams patirti kuo daugiau džiuginančių, stiprinančių akimirkų ir kad vaikų šypsenos atpirktų kiekvieną sunkią dieną.

Meras Dainius Bardauskas teigė, kad šios profesijoms atstovams kiekvieną mėnesį turėtų būti po šventę. „Nes jūsų darbas yra toks, kuris kuria. Jūs kaip statybininkai, kurie pradeda nuo pamato statyti pastatą, taip jūs po truputį, metai iš metų, auginate jaunąjį Lietuvos pilietį. Kartu statote ir šalies valstybę. Kokie jaunuoliai išeis iš mokyklos, labai didele dalimi priklauso ir nuo jūsų darbo“, – kalbėjo rajono vadovas.

Mero pavaduotojas Augenijus Cesevičius pasidžiaugė, kad mokytojai jau antrą dieną švenčia savo profesinę šventę. Pasak jo, mokytojas stengiasi išmokyti pažinti knygą ir duoti mokiniui, žmogui kelią, kuriuo jis eina į gyvenimą. „Siekite šito, tai labai prasminga ir atspindi mokytojo idealą. Siekite savo idealo ir jį raskite. Švęskite, džiaukitės, mylėkite gyvenimą“, – ragino A. Cesevičius.

Plačiau skaitykite spalio 8 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Buvo ir jaunų mokytojų !

  • Sakytum, kad trečiojo amžiaus universitetas…

Rekomenduojami video