2024/03/28

 

KAIP SUSIKURTI SAVO SVAJONIŲ DRABUŽINĘ? NUO KO PRADĖTI?

Klasikinės lauko durys. Nuotrauka staliugaminiai.lt

Drabužinė yra kiekvienos moters svajonė. Ją įsirengti nėra taip parasta, kaip gali atrodyti. Pradedant svarstyti, kaip įsirengti drabužinę, visuomet pradedama galvoti apie duris. Kokios durys yra tinkamiausios? Kokios durys bus ilgaamžės? Kaip padidinti kambarį? Ar durys gali tapti akcentu? Viską reikia apsvarstyti, juk durys tikrai gali tapti kambario ar drabužinės akcentu.

Kaip išnaudoti visą erdvę?

Spintos ir drabužinės gali būti įvairios, dėl to ir išsirinkti yra sunku. Šiuolaikinė drabužių spinta yra plati sąvoka. Tai pagal tam tikrus principus sutvarkyta erdvė – joje saugomi drabužiai, avalynė, patalynė… Net ir mažame bute funkcinę kambario zoną galima suskirstyti į spintą. Durų pasirinkimas priklauso nuo patalpos ypatybių, noro funkcionaliai išnaudoti erdvę bei stilistinės patalpos koncepcijos. Juk spinta neturėtų užgriozdinti erdvės ar net vizualiai ją išplėsti. Svarbu ir durų apdaila, o dekoravimo schemą galima įvairinti, kad ji derėtų prie kambario interjero. Rinkitės aukščiausios kokybės durų gamybą iš „Stalių gaminiai“.

Kas suteiks drabužinei jaukumo?

Atveriamos durys yra daugelio merginų drabužinės svajonė. Tai universalus pasirinkimas, tačiau nepamirškite pasirinkti kokybiškų durų, nes tik tuomet drabužinė atrodys gražiai. Vyriai gali tarnauti ilgai, o stumdomų durų sistemos dažniausiai susidėvi greičiau. Šias duris lengva derinti su kitais kambario korpusiniais baldais, jos nesugadins grindų vientisumo. Galų gale, pasirinkti tinkamą atspalvių, stilių ir apdailos modelį nėra labai sunku. Durys gali būti be rankenų ir jas galima atidaryti vienu paspaudimu. Labai harmoningai atidarykite medines duris į klasikinį ar Provanso interjerą.

Kokios durys tarnauja ilgiausiai?

Stumdomos durys – tai galimybė efektyviai išnaudoti erdvę, kai šalia durų yra vietos baldams ar kitoms dekoracijoms. Jas galima montuoti bet kurioje kambario vietoje: prie sienos, nišoje ar kampe. Stumdomos durys, be savo tiesioginės funkcijos, naudojamos ir interjerui dekoruoti, kadangi apdailos yra labai įvairios: matinis arba graviruotas stiklas, plastikas, veidrodžiai, perforuotas aliuminis, laminuota medžio drožlių plokštė… Raštai vidaus apdailai – tapetai, plytelės , tekstilė gali puošti duris. Jei durys yra veidrodinės, nebus akivaizdu, kad spinta sutraukia kambarį. Yra daugybė stumdomų durų sistemų tipų. Durys tvirtinamos tik viršuje – neskaido grindų, darniai sujungia erdves į vieną visumą. Kainos labai lanksčios, priklauso nuo stumdomų durų mechanizmo kokybės ir medžiagos, iš kurios gaminamos plokštės.

Ar tekstilę dar vis deda ant durų?

Ieškant įdomių alternatyvų, kaip padalinti garderobą, pasirinkimą lemia ne gamintojas, o mūsų įsivaizdavimas. Pigiausias būdas uždaryti spintą miegamajame (ir ne tik miegamuosiuose) – grakščiai nuleisti užuolaidas. Tekstilė suteikia kambariui jaukumo. Kad būtų sukurtas buduarinis pojūtis, klostuotos užuolaidos gali būti pagamintos iš sunkių audinių, tokių kaip aksomas ir lengvas, tekantis organza. Drabužiams atskirti galima ne tik užuolaidas, bet ir širmas, žaliuzes. Kad tokios spintos „durelės“ neatrodytų pigiai ir skurdžiai, reikia labai kūrybiškai integruoti į bendrą kambario interjerą. Šiuo metu vyraujanti tendencija spintos duris sieti su bendru interjeru – jas arba prailginti, arba durų plokštumą išdėstyti prieš kitus interjero elementus. Durys gali „išnykti“ viešojoje erdvėje ir tapti sienos pratęsimu arba atvirkščiai – atlikti pagrindinio akcento, jungiančio aplinkines erdves, vaidmenį.

Staliugaminiai.lt inf.

Užs. Nr.1309

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video