2024/04/25

 

BOBŲ VASARA GALBŪT UŽSUKS, BET TRUMPAM

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Vėsus, šalnomis išgąsdinęs rugsėjis baigėsi. Paprastai būtent rugsėjo pabaigoje prasideda bobų vasara, bet jos lyg ir stipriai nepajutome. Žadama, kad kelios šios savaitės dienos bus šiltesnės. Tad trumpute bobų vasara galbūt dar pasidžiaugsime.

Jurga BANIONIENĖ

Biržų meteorologijos stoties vyriausiasis stebėtojas Bronius Medinis sakė, kad šįmet rugsėjis išsiskyrė tuo, kad iškart atvėso. Mėnesio pradžioje sulaukta ir nedidelių šalnų.

„Rugsėjis buvo apie 2,5 laipsnio vėsesnis negu klimato norma. Labai stiprių šalnų nebuvo, gėlynų gal nenušaldė, bet pastoviai buvo vėsu, kūrenimo sezonas privačiuose namuose prasidėjo anksti, kaminėliai rūko jau nuo pusės mėnesio. Rugsėjis pašykštėjo ne tik šilumos, bet ir kritulių. Biržai jų gavo trečdaliu mažiau, Kupiškis – tik pusę kiekio, palyginti su klimato norma.

Bobų vasara dažniausiai būna trečiame rugsėjo dešimtadienyje, bet gana dažnai ir pirmą spalio penkiadienį. Atrodo, kad į tą pusę viskas ir krypsta. Spalio 6, 7 dienomis žadama ir saulės, ir net iki 17 laipsnių šilumos, jei niekas nepasikeis, trumputė bobų vasara užsuks“, – kalbėjo B. Medinis.

Plačiau skaitykite spalio 4 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video