2024/05/02

 

KAIP TINKAMAI SUDERINTI SIENŲ PLYTELES INTERJERE?

Vokiškakeramika.lt nuotrauka

Tos sienų plytelės, kurios pasižymi estetiška, skoninga ir įsimintina išvaizda, imamos naudoti ne tik praktiniais, bet dėmesį atkreipiančio įvaizdžio kūrimo sumetimais. Todėl jomis klijuojamos ne vien vonios kambario ir virtuvės sienos. Jos sienų apdailai pritaikomos ir prieangyje, ir koridoriuje, ir svetainėje ir valgomajame.

Kaip klijuoti plyteles, kad darbą galėtume laikyti puikiai atliktu?

Kur ir kokios rūšies plyteles klijuotumėte, pirmiausiai reikia pasirūpinti, kad sienų paviršius būtų be nelygumų ir netrupėtų. Priešingu atveju, negalėsite plytelių tinkamai priklijuoti ir teks daug vargti, kol ištaisysite padarytas klaidas. Atminkite ir tai, kad pirmiausiai plytelėmis reikia išklijuoti sienas, o tik po to imtis jomis klijuoti grindis. Kai klijuosite plyteles ant sienos, pirmiausiai nustatykite vietą, kur prasidės pirmoji plytelių eilė, paskui nuo jos tęsite klijavimą link lubų. O paskutinę – apatinę liniją galima klijuoti tik tada, kai jau būna suklijuotos grindų plytelės.

Kokios plytelių spalvos pirmauja interjero dizaino madose?

Kad kambarių sienas puošiančios plytelės patenkintų jūsų lūkesčius vertėtų atkreipti dėmesį į tris pagrindines, pačias populiariausias rinkoje jų spalvas. Tarp jų pirmauja ruda, gelsva, žalia ir mėlyna spalvos, nes jos raminančiai veikia žmogų, o prireikus netgi suteikia jam energijos. Taip nutinka dėl tiesioginių minėtų spalvų sąsajų su gamta. Žalia spalva tinka virtuvėje, rusvos, gelsvos spalvos plytelės atitinkamai išdekoruotos gali derintis su svetainės aplinka. O melsvų atspalvių sienų plytelės tinka ne tik vonios kambaryje, bet ir kitose patalpose, kur priimami svečiai, nes mėlyna spalva simbolizuoja ne tik vandenį, žydrą dangų, bet ir karališką atmosferą. Tad jei norite, kad jūsų namai atrodytų prabangiai, nevenkite mėlynos spalvos plytelių.

Ką daryti, jei namuose norite sukurti svečių dėmesį patraukiantį akcentą?

Jeigu esate kūrybiškos prigimties ir mėgstate namuose eksperimentuoti su spalvomis, atminkite, jog tikrai ryškų įspūdį svečiams paliks ryškiaspalvėmis arba margai dekoruotomis plytelėmis išklijuota kuri nors viena svetainės siena. Pavyzdžiui, ta siena, kuri yra už židinio. Čia tiktų ir didelėmis akmens masės plytelėmis išklijuota sienos dalis. Svarbu turėti lakią vaizduotę, nestabdomą fantaziją ir norą išlikti originaliam.

Vokiškakeramika.lt inf.

Užs. Nr. 1284

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video